Lehtevä omenapiirakka
16 annosta / 30 - 60 min / helppo MMUV
Kun käytät vegaanista lehtitaikinaa, maidotonta margariinia voin sijaan ja jätät kananmunavoitelun pois, saat piirakasta vegaanisen.
Ainesosat
Pohja
- 1 iso tai 6 pientä lehtitainalevyä
- noin 1 kg kotimaisia omenoita
- 20 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl kanelia
Kauramuru
- 50 g voita
- 1 dl kaurahiutaleita
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl fariinisokeria
- voiteluun kananmuna + raesokeria
Ohjeet
Ota lehtitaikina sulamaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen (kiertoilma 210).
Pese ja paloittele omenat. Kuumenna pannu ja sulata voi. Lisää omenat, fariinisokeri ja kaneli. Paista, kunnes omenat alkavat pehmetä (noin 5-10 minuuttia).
Valmista kauramurulla nyppimällä kaikki sen ainekset yhteen murumaiseksi seokseksi.
Kauli lehtitaikina tarvittaessa hieman ohuemmaksi. Leikkaa noin 2 cm päähän reunoista viillot ja pistele keskiosa haarukalla. Levitä omenatäyte pohjalle ja ripottele päälle kauramuru. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeri.
Paista uuninalatasolla noin 15 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin ja pohja on kypsä.
Kommentit(0)