Kinuskiblondie

Kinuskiblondie

01. 09. 2021
Herkullisen tahmea blondie ja valuva kinuskikastike on täydellinen yhdistelmä. Pieni ripaus sormisuolaa kruunaa kokonaisuuden.

Tiedättekö mistä huomaa syksyn saapuneen? No toki ilmat kylmenee ja lehdet kellastuvat, mutta takuuvarmoja muitakin syksyn saapumisen merkkejä on ilmassa. Nimittäin ainakin tässä keittiössä ja selvästi lukijoillakin kinuskiherkut alkavat taas maistua erityisen hyvin. No maistuuhan ne kesälläkin, mutta kyllä syksyllä erityisesti kinuskissa on jotain lämmittävän lohduttavaa.

Leivontaideat pyörivät siis tällä hetkellä hyvinkin paljon kinuskin ympärillä, joten selailin pinterestiä etsien erityisesti kinuskiin keskittyneitä kuvia. Blondiet herättivät huomioni, joten oli aivan pakko lähteä kehittelemään omaa reseptiä kinuskiselle blondielle. Tähän versioon en halunnut käyttää lainkaan valkosuklaata, ettei herkusta tulisi aivan ylimakea kinuskin ja valkosuklaan kanssa. Tasapainotin makua vielä hieman sormisuolalla, kinuskin ja suolan yhdistelmähän on ihan vastustamaton. Ja kinuskissa päätin hieman oikaista, koska kaapista löytyi purkki dulce de lecheä. Se toimikin tähän mainiosti ja purkista riitti hyvin myös tarjoiluun. Pieni lisä valuvaa kinuskia olikin juuri loistava viimeistely tälle herkulle.

Kinuskiblondie

15 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 175 g voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ prk karamellisoitua kondensoitua maitoa eli Dulce de lecheä
  • sormisuolaa

Tarjoiluun

  • ½ prk karamellisoitua kondensoitua maitoa eli Dulce de lecheä
  • sormisuolaa

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Vuoraa noin 25 x 30 cm:n vuoka leivinpaperilla.

Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri yhteen. Lisää kananmunat yksitellen ja jatka vatkaamista hetki. Sekoita vehnäjauhot, suola, vaniljasokeri ja leivinjauhe yhteen ja kääntele voivaahtoon. Levitä taikina vuokaan.

Lusikoi karamellisoitu kondensoitu maito tasaisesti taikinan päälle. Marmoroi pinta vetämällä veistä taikinan läpi muutamia kertoja. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista noin 25 minuuttia tai kunnes reunat ovat asettuneet, mutta keskusta liikkuu vielä vuokaa heilutettaessa. Jäähdytä blondie jääkaappikylmäksi ennen leikkaamista. Tarjoile lopun karamellisoidun kondensoidun maidon ja sormisuolan kanssa.

kinuskiblondie
kinuskiblondie

Kategoriat

Piirakat

Avainsanat

kinuski

Kommentit(6)

  
  • Rita sanoo:

    Onko tarkoitus siis sulattaa tuo voi vai miten? Vatkasin sokerin ja pehmitetyn voin vaahdoksi jolloin taikinasta tuli keksitaikinan kaltaista ja pohjasta kuivaa…?

    • Hei! Voita ei tule sulattaa, mutta se saa olla reilusti pehmeää. Taikina on kyllä paksua, ja se pitää ihan levittää vuokaan. Sen ei kuulu kuitenkaan olla ihan keksitaikinamaista. Säilytäthän jauhot ilmavasti, ettei taikinaan ole tullut ylimääräistä jauhoa?

  • Merja sanoo:

    Todella herkullista oli tämä!

  • Jenni sanoo:

    Ohjeeseen voisi lisätä kond.maitopurkin painon, jotta määrät täsmäisivät reseptiin.

    • Heippa Jenni! Purkki painaa 397 g, muita kokoja ainakaan Suomessa ei taida olla saatavilla. En merkannut tuohon tarkkaa grammamäärää, koska tuo puoli purkkia ei ole niin grammalleen.

Samankaltaisia kirjoituksia