Lakritsi-suklaakakku

Lakritsi-suklaakakku

21. 12. 2013
Tämä kakku on tehty suoraan ohjeella kirjasta Taivaalliset täytekut. Tätä oli vaan heti päästävä kokeilemaan, kun sain tuon kirjan käsiini. Meillä tykätään lakrtisista ihan hulluna, jopa lapset syö sitä ihan innolla. Kakku maistuikin kaikille, vaikka ulkonäöltään se ei ihan muistuttanutkaan esikuvaansa. No joo, aina ei ihan ota hommat sujuakseen, jotenkin keittiössä on viime päivinä ollut vähän huonoa onnea. Ehkä se taas tästä kuitenkin paranee, ainakin toivottavasti.

No mikä sitten meni mönkään? Pohja oli aivan ihana, todella kuohkea ja hyvä ja ihanan suklainen. Mutta tuo lakritsikreemi, murrrr. Tämä on niitä hetkiä kun tekisi mieli heittää hanskat tiskiin ja vajota maan alle. Kerrankin päätin seurata ohjetta tarkkaan, niin eikös siinä sitten ole virhe. Lakritsijauheen määrä oli ohjeen esittelytekstissä ruokalusikallisia ja varsinaisessa ohjeessa sitten vain 2-3 tl. No tuo nyt ei sinänsä ole mikään ongelma, jauheen määrähän on ihan makuasia. Minä käytin siis ruokalusikallisia ja sain voimakkaan lakritsisen täytteen.

Kreemin valmistuttua ihmettelin vähän, että onpas juoksevaa, mutta en sitten jaksanut odottaa jähmettymistä kovin pitkään (kokska ohjeessakaan ei mitään siitä mainittu) ja aloin levitellä sitä kakun väliin. Se valui tietenkin ulos ja koko kakku oli kaatua. Kuvassakin huomaa kakun nojaavan reippaasti oikealle. Huomasin muuten, että Makeaa murmelin täydeltä– blogin Heidi oli tehnyt samaa kakkua ja sama ongelma oli myös siellä. Parempi olisi ollut ehkä kasata irtopohjavuuassa ja antaa jähmettyä kunnolla ennen kuorruttamista. Heidi oli myös laittanut ohjeen omasta versiostaan. Minun ohjeeni oli suoraan kirjasta, joten en sitä valitettavasti voi julkaista. Tämä menee kyllä kehittelyyn, joten jossain vaiheessa tästä on minunkin uudistettu versio tulossa.

leikattu

Ja vielä takaisin tähän kakkuun. Kuorrute olisi muuten ollut ihan hyvä, mutta menin laittamaan siihen Lidlistä ostamaani vanilja-aromia, joka maistui aivan kamalalle. Onneksi olin päättänyt tehdä sileä pintaisen kakun, jottei kuorrutetta ollut ihan niin paljon. Tämä oli muuten ihan minimini-kakku, halkaisijaltaan vain 12 cm. Saatiin se siis tuhottua suht helposti. Tein samalla toisen kakun, jonka tuikkasin pakkaseen ilman kuorrutetta. Yllätysvieraiden tullessa voin sitten nappasta kakun sulamaan ja kuorruttaa sen vaikka kermalla.

Näiden epäonnistumisien myötä olen miettinyt pitäisikö perustaa blogiin oma kategoria, niille ei niin onnistuneille tekeleille? Paljon kun leipoo ja tekee kokeiluja, tulee silloin tällöin tehtyä jotain vähemmän hyvääkin. Yleensä ne on tullut jätettyä pois, mutta sehän voisi olla hyvää vaihtelua laittaa niitäkin blogiin 😀 Saapahan ainakin hyvät naurut. Viime yönä kävi juuri jotain siihen kategoriaan sopivaa mahtipontisten suunnitelmien romahtaessa. Siitä lisää huomenna.

Kategoriat

Täytekakut

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia