Kirpeät marengit

22. 10. 2014
Marenkien maustaminen on ihan loputonta huvia, vaihtoehtoja on maustehyllyt, marjatiskit ja karkkihyllyt pullollaan.

marengit

Tällä kertaa marenkien mausteeksi päätyi kool-aid juomajauhe. Tuo jauhe on täysin teollinen aromeja ja väriaineita sisältävä tuote, jota Suomessa myydään mm. käsityökaupoissa tekstiilien värjäämiseen. Kanadassa ja jenkeissä siitä tehdään mehua, mutta en ehkä itse lähtisi tuota mehua juomaan. Marenkeihin lähdin sitä kuitenkin kokeilemaan ja lopputulos oli ainakin mielenkiintoinen. Se muistutti lähinnä kirpeää karkkia ja rouskahteli marengin tavoin mukavasti.

Jos et saa käsiisi kool-aidia, niin karkkihyllyistä löytyvät kirpeät makujauheet käyvät loistavasti.

marengit4marengit3

Kirpeät marengit:
4 kananmunan valkuaista
2 1/4 dl (siro)sokeria
kool-aid jauhetta (käytin lemon-limeä ja pink lemonaidia)

Lämmitä uuni 110 asteeseen. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Vatkaa valkuaiset töpäkäksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä. Vatkaa kunnes vaahtoon muodostuu teräviä huippuja ja kaikki sokerikiteet ovat sulaneet. Jaa vaahto kolmeen osaan (tai niin moneen, kuin sinulla on eri makuvaihtoehtoja). Mausta kukin osa noin 1/4 tl kool-aid-jauhetta. Itse käytin myös puhdasta vaniljajauhetta yhteen osaan, joten sain vähän luonnollisempiakin makuja aikaiseksi.

Laita marenkivaahdot pursotinpussiin ja pursota pieniä nokareita pellille. Paista marenkeja noin tunnin verran tai kunnes ne irtoavat nostettaessa helposti leivinpaperista. Vaihda uunipeltien paikkaa paiston aikana muutaman kerran, jotta saat tasaisen paistotuloksen. Säilytä marengit tiiviissä purkissa huoneenlämmössä.

marengit2

Kategoriat

Muut

Kommentit(2)

  
  • kakkumonsteri sanoo:

    Hyvin menee KSL kisassa! 🙂 hienoja leivonnaisia!

    • Liisa sanoo:

      Heh.. Kiitos kakkumonsteri! Se viime jakson valuva kreemi kyllä vähän harmitti, mutta onneksi kakku toimi muuten 😀

Samankaltaisia kirjoituksia