Kinuskikakku ruskistetulla voikuorrutteella

Kinuskikakku ruskistetulla voikuorrutteella

19. 11. 2021
Tämä kakku on kinuskin ystävän unelma. Maukas kinuskikastike ja pähkinäiseksi paahdettu voi ovat täydellisen karamellin yhdistelmä.

Viikonloppu on parasta aloittaa kakulla ja tänään Liisan päivän kunniaksi kakku on sopivasti överi. Herkullinen kinuski yhdistyy tässä kakussa karamellisoituun voihin, joka antaa kuorrutteelleen upean täyteläisen ja pähkinäisen maun. Voi kannattaa siis ruskistaa rohkeasti, jolloin siitä se tuoksuu suorastaan kinuskiselta.

Kakku on ehdottomasti parhaimmillaan huoneenlämpöisenä, joten se kannattaa ottaa jääkaapista esille jo hieman ennen tarjoilua.

Tutustu
Kinuskikakku
kinuskikakku

Kinuskikakku ruskistetulla voikuorrutteella

15 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Kinuski

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria

Pohja

  • 5½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ¾ tl suolaa
  • 175 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1½ tl vaniljasokeria
  • 1¼ dl kinuskia
  • 2 dl maitoa

Täyte ja kuorrute

  • 250 g voita
  • 3½ dl tomusokeria
  • 1 dl kuohukermaa

Ohjeet

Kinuski

Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä seosta, kunnes kylmään vesilasilliseen tiputetusta kinuskista muodostuu siisti pisara lasin pohjalle (noin 5–10 minuuttia). Jäähdytä.

Pohja

Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Vuoraa kolme irtopohjavuokaa (halk. 15 cm) leivinpaperilla. Voit myös paistaa pohjan levynä pienellä (25 x 35 cm) uunipellillä ja leikata palat paiston jälkeen.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voivaahtoon. Jos seos uhkaa juoksettua, lisää lusikallinen jauhoseosta jokaisen munan lisäyksen yhteydessä. Vatkaa joukkoon vanilja ja 1¼ dl kinuskia. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa. Jaa taikina vuokiin tai kaada se leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista noin 25 minuuttia tai kunnes taikinaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.

Täyte ja kuorrute

Mittaa kuorrutteen voi kattilaan. Keitä voita kunnes se saa kauniin ruskean värin ja tuoksuu karamellimaiselta (noin 5–10 minuuttia). Laita ruskistettu voi jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai kunnes se on asettunut.

Vatkaa ruskistettu ja jäähdytetty voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja kuohukerma ja vatkaa ilmavaksi. 

Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle. Levitä päälle ohut kerros kuorrutetta. Toista sama uudelleen ja aseta viimeinen pohja kanneksi. Kuorruta kakku ohuelti ja anna asettua kylmässä 15 minuuttia. Kuorruta kakku uudelleen paksummalla kerroksella. Tasoita pinta ja jäähdytä kakkua min. 30 minuuttia. 

Levitä päälle loput kinuskista, voit ohjailla valumista lusikalla, jotta kinuski valuu kauniisti reunojen yli. Viimeistele kakku pursottamalla päälle kuorrutetta ja koristelemalla pienillä suolarinkeleillä.

Reseptini ja kuvat julkaistu aiemmin Makeaa&suolaista -lehdessä.

Kinuskikakku ruskistetulla voikuorrutteella
Kinuskikakkupala

Kategoriat

Täytekakut

Avainsanat

kinuski

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia