Raikas mustikkakakku
15 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
125 g voita
Täyte
7 liivatelehteä
400 g mustikoita
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g creme fraichea
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Koristelu
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
mustikoita
Ohjeet
Pohja
Vuoraa noin 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mustikat ja ota 1/2 dl soseesta sivuun. Sekoita lopun soseen joukkoon tuorejuusto, creme fraiche, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sivuun ottamasi 1/2 dl mustikkasosetta ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mustikkatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristelu
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Pursota ruusukkeita kakun päälle ja viimeistele kakku mustikka ballerinoilla ja mustikoilla.
Kommentit(0)