Kesän raikas mustikkajuustokakku

Kesän raikas mustikkajuustokakku

30. 07. 2021
Rapea ja korkea kaurakeksipohja saa päälleen raikkaan mustikkatäytteen. Kakku viimeistellään helposti mustikka-ballerinoilla.

Mustikkakakku toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Kantolan keksien kanssa.

Sadepäivät ovat kuin tarkoitettuja leivontaan. Nyt jos kaipaat viikonlopuksi kahvipöytään jotain herkullisen raikasta, suosittelen valitsemaan tämän ihanan pehmeän mustikkakakun. Kakku on herkullisen raikas ja todella mustikkainen, kuten väristäkin voi varmasti päätellä. Metsämustikat toimivat luonnollisena väriaineena ja niistä tehdystä moussesta tulee upean violetti ilman mitään lisättyjä väriaineita.

Halusin tehdä jotain oikein simppeliä ja suomalaista ja valitsin mustikan pariksi herkullisen kauran. Rapea pohja tehdään siis Kantolan ihanista kaurakekseistä, jotka tuovat kakkuun upeaa rouheisuutta. Nämä keksit ovat ehdoton suosikkini keksipohjien tekoon, sillä ne ovat digestiveä maukkaampia ja selvästi ruoheisempia ja jyväisempiä, mutta samalla vähemmän makeita kuin muuta kaurakeksit. Syön näitä keksejä mielelläni muutenkin ja tällä kertaa halusin tuoda niitä kakkuun vähän tavallista reilummin. Nostin pohjan siis muutaman sentin korkeudelta myös reunoille, jolloin se sekä tukee kakkua, että antaa sille lisää rakennetta ja makua. Tuosta 300 gramman pakkauksesta riittää mainiosti myös tällaiseen paksumpaan pohjaan.

Täytteen inspiraationa oli meidän perheen rakastama mustikkarahka ja maku imitoikin sitä oikein loistavasti. Mustikkaa on paljon, mutta makeutta ei liikaa, jolloin vaikutelma on mukavan raikas. Täyte sopii mainiosti yhteen pohjan kanssa ja molemmat täydentävät toisiaan.

Koristelussa halusin taas päästä helpolla ja viimeistelin kakun meidän perheen suosikki valmiskekseillä, nimittäin mustikkaballerinoilla (no ne ovat tasoissa vadelmaversion kanssa). Viimeistelystä tulikin mielestäni oikein hauska ja toimiva ja ylijääneet keksit sai syödä odotellessa kakun hyytymistä.

mustikkakakku
raikas mustikkajuustokakku

Raikas mustikkakakku

15 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

125 g voita

Täyte

7 liivatelehteä
400 g mustikoita
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g creme fraichea
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Koristelu

2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
mustikoita

Ohjeet

Pohja

Vuoraa noin 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mustikat ja ota 1/2 dl soseesta sivuun. Sekoita lopun soseen joukkoon tuorejuusto, creme fraiche, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sivuun ottamasi 1/2 dl mustikkasosetta ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mustikkatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristelu

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Pursota ruusukkeita kakun päälle ja viimeistele kakku mustikka ballerinoilla ja mustikoilla.
mustikkakakku
mustikkajuustokakku

Yhteistyössä

Kategoriat

Juustokakut Yhteistyö

Avainsanat

mustikka

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia