Kesäkurpitsapiirakka
25 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
- 5½ dl vehnäjauhoja
- 2½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl inkivääriä
- ½ tl suolaa
- 1 sitruunan kuori
- 2 dl miedonmakuista öljyä (esim. Rypsi)
- 4 munaa
- 5 dl kesäkurpitsaraastetta
Kuorrute
- 200 g voita
- 3 dl tomusokeria
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 sitruunan kuori
Ohjeet
Siivilöi kuiva-aineet kulhoon ja sekoita. Pese sitruuna ja raasta kuori ohuelti. Lisää jauhoihin kananmunat, öljy ja raasteet. Kääntele sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa muutama minuutti. Lisää sitruunan kuori, vanilja ja tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute pohjan päälle.
Kuorrutteen aineksissa ei lue vanilja, mutta ohjeessa se mainitaan. Tuleeko kuorrutteeseen siis vanilja-aromia tai vaniljasokeria ja paljonko?
Kiitos kommentista, korjasin sen ohjeeseen.
Kuorrutteen ainaluettelosta puuttuu vaniljan määrä. Se mainitaan ohjeessa.
Kiitos! Korjasin tuon ohjeeseen.