Karkkicookiesit

23. 02. 2014
Ihanan riemunkirjavat cookiesit ovat etenkin lasten herkkua, mutta näistä kekseistä saa helposti muunneltua hieman hienovaraisempaakin herkkua. Vaihtamalla karkit suklaaseen ja pähkinöihin tai korvaamalla ne vaikka valkosuklaalla ja maustamalla taikinaa limen kuorella, saa mitä parhainta herkkua varttuneemmankin väen makeannälkään. Toisaalta pieni lapsenmielisyys on vaan hyvästä ja maitolasillisen kanssa nämä tuntuvat harvinaisen lohduttavilta jo tällaisenaan.

Herkulliset karkkikeksit 18 kpl

  •  2,25 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl soodaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 125 grammaa voita, huoneenlämpöisenä
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,75 dl fariinisokeria
  • 1  tl vaniljasokeria
  • 1 suuri kananmuna
  • 2 dl M&M tai muita värikkäitä karkkeja + 1 dl koristeluun
  • 1 dl suklaahippuja + 2 rlk koristeluun

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola keskenään. Vatkaa voi ja sokerit toisessa kulhossa sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen.  Sekoita joukkoon jauhoseos ja lopuksi 2 dl karkkeja ja 1 dl suklaahippuja.

karkkikeksit_lisäkuvaLaita taikinasta kasoja leivinpaperilla peitetylle uunipelleille. Jätä reilusti väliä sillä keksit leviävät uunissa. Painele keksien pintaan vielä lisää karkkeja ja suklaahippuja. Paista uunin keskitasolla noin 10-13 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä.

Kategoriat

Keksit

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia