Hyydytetty porovoileipäkakku
20 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 100 g hapankorppuja
- 50 g Dr.Oetker paahdettuja tai tavallisia mantelilastuja
- 100 g voita
Täyte
- 5 Dr.Oetker liivatelehteä
- ½ punasipuli
- nippu tuoretta timjamia
- 400 g maustettua tuorejuustoa (esim. savuporo)
- 200 g creme fraichea
- 1½ dl kurkkusalaattia
- 1 tl piparjuuritahnaa
- ½ sitruunan mehu
- 150 g savuporomurua
- 2 dl kuohukermaa
- mustapippuria
- (suolaa)
Kiille
- 2 dl puolukkahilloa
- 2 Dr.Oetker liivatelehteä
- 100 g maustettua tuorejuustoa
- hapankorppuviipaleita
- puolukoita tai karpaloita
- timjamia
Ohjeet
Pohja
Murenna hapankorput ja mantelilastut. Sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä muruseos leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan (halk. noin 22 cm) pohjalle.
Täyte
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hienonna sipuli ja nypi timjamista lehdet. Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, sipuli, timjami, kurkkusalaatti ja piparjuuritahna yhteen. Kuumenna sitruunamehu ja liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää savupororouhe ja kääntele joukkoon vaahdotettu kerma. Mausta tarvittaessa pippurilla ja suolalla. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään mieluiten yön yli.
Kiille
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna ½ dl puolukkahilloa ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Sekoita joukkoon loppu hillo ja kaada hillo kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Viimeistele kakku tuorejuustopursotuksilla sekä marjoilla ja hapankorppupaloilla.
Kommentit(0)