Hyydytetty porovoileipäkakku

Hyydytetty porovoileipäkakku

01. 12. 2023
Herkullisen rukiista hapankorppupohjaa ja reilu kerros hyydytettyä porotäytettä. Kakun kruunaa upea puolukkakiille.

Porovoileipäkakku tehty kaupallisessa yhteistyössä Dr.Oetkerin kanssa.

Herkullinen voileipäkakku on juhlapöydän klassikko, joka sopii loistavasti myös talven juhlakauteen. Isosta kakusta riittää tarjottavaa monelle vieraalle ja valmistamisen voi tehdä reilusti etukäteen.

Hapankorpuista murennettu pohja, johon paahdetut mantelilastut tuovat täyteläisyyttä, sopii loistavasti pariksi herkulliselle poromousselle. Perinteisemmän voileipäkakun sijaan hyydytetty voileipäkakku on näyttävä ja maukas vaihtoehto. Liivatteella hyydytettävä kakku on helppo valmistaa ja koristelunkaan kanssa ei tarvitse tuskailla, koska näyttävä kiille viimeistele kakun jo itsessään kauniiksi.

porovoileipäkakku
porovoileipäkakku

Hyydytetty porovoileipäkakku

20 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 100 g hapankorppuja
  • 50 g Dr.Oetker paahdettuja tai tavallisia mantelilastuja
  • 100 g voita

Täyte

  • 5 Dr.Oetker liivatelehteä
  • ½ punasipuli
  • nippu tuoretta timjamia
  • 400 g maustettua tuorejuustoa (esim. savuporo)
  • 200 g creme fraichea
  • 1½ dl kurkkusalaattia
  • 1 tl piparjuuritahnaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 150 g savuporomurua
  • 2 dl kuohukermaa
  • mustapippuria
  • (suolaa)

Kiille

  • 2 dl puolukkahilloa
  • 2 Dr.Oetker liivatelehteä
  • 100 g maustettua tuorejuustoa
  • hapankorppuviipaleita
  • puolukoita tai karpaloita
  • timjamia

Ohjeet

Pohja

Murenna hapankorput ja mantelilastut. Sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä muruseos leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan (halk. noin 22 cm) pohjalle.

Täyte

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hienonna sipuli ja nypi timjamista lehdet. Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, sipuli, timjami, kurkkusalaatti ja piparjuuritahna yhteen. Kuumenna sitruunamehu ja liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää savupororouhe ja kääntele joukkoon vaahdotettu kerma. Mausta tarvittaessa pippurilla ja suolalla. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään mieluiten yön yli.

Kiille

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna ½ dl puolukkahilloa ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Sekoita joukkoon loppu hillo ja kaada hillo kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Viimeistele kakku tuorejuustopursotuksilla sekä marjoilla ja hapankorppupaloilla.

Yhteistyössä

droetker logo

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia