Helppo suklaakakku
15 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 1 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
- 1½ dl vahvaa kahvia
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 2 munaa
- 2 dl fariinisokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- ¾ tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 1 rkl vaniljasokeria
Kuorrute
- ¾ dl maitoa
- 75 g voita
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 200 g tummaa suklaata
Tarjoiluun
- tuoreita mansikoita
Ohjeet
Pohja
Vuoraa noin 20x30 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Mittaa öljy, kahvi, jogurtti, munat ja fariinisokeri kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda, suola ja vaniljasokeri ja sekoita. Kaada nesteet jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi (esim. käsivispilä on tähän hyvä työväline).
Paista kakkua 30–40 minuuttia eli kunnes kakun keskiosaan painettuun puutikkuun ei tartu raakaa taikinaa (muutama kostea kakun muru on sen sijaan hyvä). Ota kakku uunista ja aseta esimerkiksi leikkuulauta vuoan päälle kanneksi, jolloin kakusta haihtuva kosteus imeytyy kakkuun takaisin. Anna kakun jäähtyä "kannen" alla.
Kuorrute
Paloittele suklaa kulhoon. Mittaa maito, voi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja keitä 45 sekuntia. Ota kattila liedeltä ja kaada seos suklaan päälle. Anna seistä hetken ja sekoita sitten tasaiseksi niin, että suklaa sulaa kuorrutteeseen. Kaada kuorrute vuokaan kakun päälle ja anna asettua kylmässä pari tuntia. Tarjoile tuoreiden mansikoiden kanssa. Kakun voi myös hyvin leipoa jo edellisenä päivänä ja se säilyy jääkaapissa hyvänä useita päiviä.
Hei! Tämä resepti kuulostaa ihanalta ja on itsekin pakko kokeilla! Haluan vain kysyä mitä suklaata suosittelisit tai mitä sinä itse käytit?
Tähän kakkuun voi hyvin käyttää vahvaa (noin 70%) tummaa suklaata, jotta saat intensiivisen maun. Kannattaa maistella suklaita ja kokeilla, mikä on itselle mieluisin. Itse pidän kovasti Lidlin 70% ecuador-suklaasta.
Hei! Kokeilin nyt kakkua ja pohja onnistui hyvin, mutta kuorrute meni aivan pilalle. Suklaa ilmiselvästi paloi ja voi alkoi erottumaan. Mikä meni vikaan? Voisiko tämän estää sillä, että suklaankin sulattaisi ja sitten sulat seokset yhdistäisi? 🙁
Hei Helmiina! Todella harmi kuulla, että kuorrute epäonnistui. Suklaata ei kannata sulattaa, sillä sen on tarkoitus jäähdyttää kuorrutetta. En valitettavasti aivan varmuudella pysty näkemättä sanoa, mikä meni vikaan. Suklaissa on toki jonkun verran eroja, mutta tummaksi määriteltyjen suklaiden (kaakaota yli 45 %) pitäisi kyllä kestää tämä lämpötilaero. Annoithan seoksen seistä ohjeen mukaisesti hetken ennen sekoittamista? Ja seos ei kiehunut liian pitkään?
Hei!
Voisiko kakun leipoa 26 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan? Itseltä ei muita about tuon kokoisia vuokia löydy ja haluaisin äitienpäiväksi tehdä tätä 🙂
Hei Helmiina! Voit hyvin leipoa kakun pyöreään vuokaan. 26 cm:n vuoka on ihan vähän pienempi, kuin tuo suorakaiteenmuotoinen vuokani. Katso siis, että kakulle jää tarpeeksi kohoamisvaraa. Paistoaika saattaa hieman muuttua, joten tarkkaile paistoa erityisesti sen loppuvaiheessa.
Aivan ihanan pehmeää ja suussa sulavaa ja helppo oli tehdä. Tästä tuli mun lempi kakkuni ja kaikki ovat tykänneet. Kiitos jakamisesta.
Voi miten ihana kuulla, kiitos Leila!
Voiko fariinisokerin korvata normaalilla taloussokerilla?
Voit korvata tavallisella sokerilla, mutta lopputulos ei ole aivan niin maukas ja mehevä. Ihan hyvä se tavallisellakin sokerilla kuitenkin on.
Vaikuttaa ihanalta reseptiltä. Suklaalla ei voi mennä pieleen. ❤️
Kiitos! Se on kyllä totta, että suklaa on yleensä takuuvarma tie onnistumiseen.
Hei ja kiitos reseptistä!
Kokeiluun menee.
Tarkentaisitko vielä, paljon kaakaojauhetta laitetaan pohjataikinaan?
Hei ja kiitos huomiosta! Ohjeeseen tulee 1/2 dl kaakaota, korjasin sen juuri. Ihana, että resepti pääsee testiin.
Apua, kuinka paljon kaakaota tulee? Ohjeesta puuttuu yksikkö
Näyttää herkulliselta!
Hei ja kiitos huomiosta! Ohjeeseen tulee 1/2 dl kaakaota, korjasin sen juuri.