Helppo päärynä-suklaapiirakka

04. 11. 2014
Tämä piirakka on niin helppotekoinen, että suorastaan hävettää. Maku on kuitenkin mitä mainioin ja jäätelöllä tuunattuna tämä käy paremmaksikin jälkkäriksi.

Päärynä-suklaapiirakka

15 annosta / 30 - 60 min / helppo G

Piirakka toimii loistavasti myös gluteenittomana, kun vaihdat jauhot gluteenittoman jauhoseokseen.

Ainesosat

  • 2½ dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl kermaa
  • 130 g tummaa suklaata
  • 3 päärynää

Ohjeet

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa noin 20 x 30 com:n kokoinen uunivuoka leivinpaperilla.

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, öljy ja kerma ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Rouhi suklaa murskaksi ja lisää taikinaan. Levitä taikina vuokaan.

Kuori ja paloittele päärynät ja taputtele paloista liika neste talouspaperiin. Asettele (tai heittele) taikinan päälle. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia tai kunnes siihen painettuun testitikkuun ei jää enää raakaa taikinaa.

Tarjoile piirakka lämpimänä tai jääkaappikylmänä vaniljakastikkeen, -jäätelön tai vispatun kerman kanssa. Maistuu myös ihan loistavasti sellaisenaan.

Kategoriat

Piirakat

Kommentit(1)

  • Äiti sanoo:

    Täältähän se löytyi se piirakkaohje, jota teit isin synttäreille. Ihanan makuinen. Yritän minäkin ja aion korvata päärynät omenalla kun joulusta jäi niitä melkoisesti.

Samankaltaisia kirjoituksia