Halloweenin minttukakku
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
200 g kaurakeksejä
2 rkl kaakaojauhetta
75 g voita
Täyte
5 kpl Dr.Oetker liivatelehti
200 g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa
5 dl Vaniljajogurttia
1,5 tl Dr.Oetker piparminttuaromia
Dr.Oetker vihreää ja lilaa geeliväriä
Koristelu
Dr.Oetker musta writing icing
Dr.Oetker Sugar eyes
Ohjeet
Vuoraa 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi ja kaakao. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon 4 dl jogurttia ja minttuaromi. Lämmitä loput jogurtista ja sekoita joukkoon pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vaahtoon. Lisää sulatettu suklaa. Jaa vaahto kolmeen ja värjää yksi lilalla ja yksi vihreällä. Kaada noin 1,5 dl jokaista massaa vuorollaan pohjan keskelle niin, että edellinen väri työntyy aina kohti reunoja seuraavan painosta. Anna kakun hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Poista kakku vuosta ja koristele ennen tarjoilua tekemällä mustalla kuorrutteella hämäkinseitti kakun päälle. Tee kuorrutteella myös hämähäkkien vartalot ja jalat ja lisää sokerisilmät jokaiselle hämähäkille. Huom. Jos kakkua säilyttää yli 5 tuntia koristeltuna, kuorrute alkaa sulaa kakun päällä.






Kommentit(0)