Hääkakku

29. 07. 2015
Viikonlopun hääjuhliin valmistui kolmikerroksinen hääkakku valkoisin ruusuin ja vaaleanpunaisin pionein.

haakakku

Viime viikonloppuna vietettiin pikkuserkkuni häitä Lahdessa. Olin luvannut tehdä juhlaan kolmikerroksisen hääkakun ja jo aiemmin keväällä hääpari kävi maistelemassa mahdollisia makuvaihtoehtoja. Pohjaksi valittiin mehevä suklaakakkupohja ja täytteeksi valkosuklaa ja punaherukkamousset.

Sain kakkuun todella vapaat kädet, toiveina oli vain kolmikerroksinen kakku vaalealla kuorrutteella ja jotain vaaleanpunaista mukaan. Halusin pitää kakun hyvin yksinkertaisena, joten koristeita on aseteltu hyvin maltillisesti kerrosten päälle. Kuorrutteena päätin käyttää herkullista marenkivoikreemiä, vaniljalla maustettuna. Sokerimassaa en halunnut tällä kertaa levittää kakun päälle, koska se tuntuu jäävän usein kokonaan syömättä. Toki sillä saa tasaisemman pinnan, mutta kyllä tuo kreemipintakin alkaa vähitellen muuttua tasaisemmaksi, kun kokemusta karttuu. Hääparin kanssa sovittiinkin etukäteen, ettei pieni rosoisuus kuorrutteessa haittaa.

haakakku2haakakku3

Tein kakut kotona valmiiksi niin pitkälle kun uskalsin, mutta kokoamisen ja koristelun hoidin vasta juhlapaikalla. En ole montaa kerroskakkua tehnyt ja täytyy sanoa, että taas jännitti suunnattomasti, vaikka kaikki tarvittavat tuet oli varmasti hankittu ja huolellisesti aseteltu kakkuun. Tilannetta ei yhtään helpottanut tuo yli sadan kilometrin matka juhlapaikalle. Jokaisessa töyssyssä pelotti, että kakku leviää takakonttiin. Hyvin pakattuna ja hieman normaalia varovaisemmin ajellessa kakku pääsi kuitenkin turvallisesti juhlapaikalle, eikä mitään vaurioita matkasta ollut aiheutunut. Olin pakannut mukaan vielä hätäkorjaustarvikkeet, jolla saisin pienet halkeamat korjattua. Onneksi näitä ei kuitenkaan tarvittu. juhlapaikalla pinosin kakun ja viimeistelin sen kukkakoristein.

Kakku täytti toiveet ja se sopi juhlapaikan koristeluihin aivan loistavasti. 65 hengelle mitoittamani kakku oli pitopalvelun arvion mukaan riittävä 90 hengelle. Mitään ihan mahdotonta määrää siitä ei kuitenkaan jäänyt, onneksi paikalla oli hyviä syöjiä.

Kakun kerrokset olivat noin 10 cm korkeita ja halkaisijaltaan 30, 23 ja 15 cm.

Hääkakun vieressä on pieni gluteeniton kakku, jonka tein hääkakun täytteestä gluteenittomaan keksipohjaan.

Kategoriat

Täytekakut

Kommentit(4)

  
 • Hannele Soilavuo sanoo:

  Hei, tyttäreni toivoo että tekisin hänen hääkakkunsa ensi kesän häihin. Kyseessä melko samanlainen kakku kuin tuo tekemäsi. Minua askarruttaa kovasti, kuinka tuet kakkukerrosten väliin laitetaan ja miten paljon niitä on oltava? Kauhukuvissa häämöttää pisan tornin kaltainen hökötys… 😀
  Kun kakkua sitten leikataan, mistä on viisainta aloittaa ja kuka yleensä juhlissa huolehtii tukien poistamisesta?

  • Liisa sanoo:

   Moi Hannele! Ihana, että pääset tekemään tyttäresi hääkakkua, paljon onnea hänelle. Tämän tyylinen kakku on painava ja etenkin kesäpäivänä lämpötila saattaa vaikuttaa kakun kestävyyteen. Kakku on siis syytä tukea kunnolla. Tässä kakussa on käytetty sopivaan mittaan leikattuja Wiltonin kakkutukia ja kakkupahveja ja ne pitivät kakun erittäin hyvin kasassa. Wiltonilta on saatavana myös kakkupilareita ja niihin sopivia pohjia. Löydät näitä kakkutarvikeliikkeistä netistä tai jos asut pääkaupunkiseudulla voin lämpimästi suositella Vantaan Tammistossa olevaa Confettia, siellä on lämminhenkinen palvelu ja osaava myyjä vastailee mielellään kysymyksiin.

   Tämä kakku vietiin pitkän kuljetusmatkan takia juhlapaikalle osissa ja kokosin kakun loppuun vasta paikanpäällä. Hoidin myös itse tuon putkien ja välipahvien poistamisen, mutta jos paikalla on tarjoilijoita tai pitopalvelua, he varmasti hoitavat asian myös. Jos ylin kerros halutaan pitää morsiusparin kakkuna, se kannattaa nostaa sivuun heti leikkaamisen jälkeen, jolloin vieraiden on helppo päästä käsiksi seuraavaan kakkuun. Näin meillä ainakin edetään tällaisissa kakuissa ylhäältä alaspäin.

 • Äiti sanoo:

  Oli ihanan makuinen ja näköinen. Sen vuoksi varmaan maistui kaikille mukana olleille.

 • Tuija sanoo:

  Ihania, upeita !

Samankaltaisia kirjoituksia