Appelsiini-suklaakääretorttu
10 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 3 dl kuohukermaa
- 250 g appelsiini-suklaanappeja (@brunberg_oy )
Kuorrute ja koristelu
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- makeisia
Ohjeet
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe yhteen. Siivilöi jauhoseos kahdessa erässä munavaahtoon varovasti käännellen. Levitä taikina uunipellille ja paista noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista päälimmäinen leivinpaperi ja rullaa pohja löysälle rullalle. Anna jäähtyä hieman rullattuna.
Sulata täytettä varten suklaanapit ja jätä odottamaan. Vatkaa kerma ja kääntele se kahdessa erässä suklaasulaan. Laita täyte hetkeksi jääkaappiin.
Rullaa pohja auki ja levitä sille täyte. Rullaa pohja tiiviiksi rullaksi. Anna asettua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Viimeistele halutessasi pursotuksin ja makeisin.
Miten suklaanapit sulatetaan?
T: Eeva
Voit sulattaa ne itsellesi sopivimmalla tavalla esim. mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.