Hunajainen raparperi-toscapiirakka
10 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 250 g Pakkasmarja pakasteraparperia
- 50 g voita
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- ½ dl juoksevaa hunajaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1 dl kuohukermaa
Kuorrutus
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 rkl kuohukermaa
- 100 g mantelilastuja
Ohjeet
Pohja
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa syvä piirakkavuoka (halk. noin 22 cm) leivinpaperilla.
Sulata ja valuta raparperit huolellisesti. Sulata voi ja jätä odottamaan. Vaahdota munat, sokeri, hunaja ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voisula. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja kääntele taikinaan. Lisää lopuksi kuohukerma. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja ripottele päälle raparperit. Paista uunin alatasolla noin 20–25 minuuttia. Piiraan paistuessa valmista toscakuorrute.
Kuorrutus
Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua välillä sekoittaen, kunnes seos sakenee hieman. Levitä kuorrutus paistetun pohjan päälle ja paista 250°c:ssa, kunnes pinta on saanut kauniin värin (n. 5-10 minuuttia. Älä jätä piirakkaa vahtimatta, sillä kuorrute palaa paiston loppuvaiheessa nopeasti).
Kommentit(0)