Cinnamon rolls -tortut

Cinnamon rolls -tortut

27. 11. 2025
Superhelpot kanelipullan makuiset ja tuorejuustolla kuorrutetut tortut ovat joulun hitti. Torttutaikina levystä tehtävät rollsit ovat hetkessä valmiita.

Rakastatko korvapuusteja tai amerikkalaisia, tuorejuustolla kuorrutettuja cinnamon rollseja? Niin minäkin! Joskus silti pullataikinan leipominen tuntuu vähän työläältä tai kaipaa vaan jotain vähän nopeampaa leivottavaa. Joulun aikaan lehtitaikinaa kuluu reilusti ja sitä on täälläkin lähes aina pakastimessa, vaikka ihan perinteiset joulutortut eivät omiin suosikkeihini kuulukaan. Jos teen luumutähtitorttuja, niin valmista lehtitaikinaa mieluummin teen ne tästä rahkavoitaikinasta, joka on mielestäni maukkaampi vaihtoehto. Yhdistelen kuitenkin lehtitaikinasta usein jotain uutta ja se valmistaikina on aivan loistava pohja niin suolaisiin kuin makeisiin leivonnaisiin.

Tällä kertaa halusin yksittäisten torttujen sijaan paistaa kokonaisen vuoallisen ja mikäpä olisikaan tunnetumpi vuokaleivonnainen kuin cinnamon rollsit. Näistä inspiroituneena päätin kehitellä oman versioni joulutorttujen muotoon. Tämä vuoka toki sopii myös ympärivuotiseen käyttöön.

Vuoassa paistetut tortut pysyvät herkullisen mehevinä ja fariinisokeri-kanelitäyte valuu ihanasti karamellisoimaan leivonnaista myös pohjalta. Koska lehtitaikina on jo itsessään rasvaista, tähän ei tarvitse korbvapuustien tapaan lisätä voita, pelkkä sokeri ja kaneli riittävät. Rullien väliin kannattaa jättää sopivasti tilaa kohoamiselle, mutta ei kuitenkaan niin paljon, että tortut pääsevät kaatuilemaan paistettaessa. Jos siis käytät merkittävästi isompaa vuokaa, kannattaa lisätä torttujen määrää. Paistossa muista tarkkailla keskimmäisten torrtujen keskiosaa; sen kuuluu olla kunnolla kohonnut ja kypsynyt. Raaka lehtitaikina on epämiellyttävä yllätys, joten paista nämä kunnolla kypsäksi.

Päälle kuorrutetaan vielä reilusti tuorejuustoa, se pitää kokonaisuuden mehevänä vielä pitkään. Ja jos näitä syö seuraavina päivänä, pieni 10-20 sekunnin mikrotus tekee näistä taas lähes tuoreita. Älä kuitenkaan mikrota liikaa, ettei tuorejuusto sula kokonaan.

Tutustu

Cinnamon rolls -tortut

12 annosta / 30 - 60 min / erittäin helppo

Ainesosat

  • 6 torttutaikinalevyä
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½-1 dl tomusokeria
  • 1 tl vanilja-aromia tai 2 tl vaniljasokeria
  • koristerakeita

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa vuoka (20x25 cm) leivinpaperilla.

Anna torttutaikinalevyjen sulaa hetki huoneenlämmössä. Levitä levyille fariinisokeri ja kaneli. Leikkaa levyt pituussuunnassa halki ja kieritä rullaksi. Nipistä reunaa, jotta se pysyy kiinni paistuessa. Nosta kierteet vuokaan ja voitele kananmunalla. Paista kunnolla kypsäksi (noin 15-20 min), katso että keskimmäisetkin pullat ovat kypsyneet keskiosasta. Anna jäähtyä hetki.

Sekoita tuorejuusto, vanilja ja tomusokeri yhteen ja pursota torttujen päälle. Viimeistele koristerakeilla.

Cinnamon rolls -tortut

Kategoriat

Joulu

Avainsanat

joulutortut korvapuusti lehtitaikina

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia