10 minuutin mustikkajuustokakku

21. 05. 2015
Tämä juustokakku valmistuu uskomattoman nopeasti ilman hyydyttämistä tai paistamista.

10minuutin-juustokakku

Yllätysvieraat ovat ihania, mutta toisinaan ovikellon soidessa iskee pieni paniikki. Mitä ihmettä tarjoan kyläilijöille, kun pakastimen herkut on jo ajat sitten tyhjentyneet parempiin suihin? Yleensä juustokakut eivät ole ihan ensimmäisenä pikaisten herkkujen listalla, mutta tämä kakku valmistuu parin koneen avustuksella ennen kuin vieraat ehtivät edes pöytään. Jos keksien murskaus tuntuu liian työläältä on kauppojen hyllyille ilmestynyt myös valmiiksi murskattuja keksejä (ainakin Digestive).

Makua voi hyvin vaihtaa oman mieltymyksen mukaan. Meillä testauksessa oli ensimmäisenä Ruohonjuuresta testiin saatu mustikkajauhe, joka on jo tuonut potkua smootheihin ja marenkejakin on jo ehditty maistella. Tämä täyte sopii loistavasti myös kuppikakkujen kuorrutteeksi tai vaikka whoopie-leivosten täytteeksi.

10minuutin-juustokakku210minuutin-juustokakku3

10 minuutin mustikkajuustokakku
Pohja:
1 pkt (175g) Domino- tai muita täytekeksejä
50 g voita

Täyte:
1 prk (250g) Mascarpone-tuorejuustoa
3 dl kermaa
1 1/2 dl tomusokeria
1/2 sitruunan ohuelti raastettu kuori
4 rkl mustikkajauhetta (esim. Marjatila Raitaniemi)
vaniljaa myllystä

Pingota leivinpaperi irtopohjavuuan pohjalle (halk. 15 cm). Laita voi ja keksit monitoimikoneeseen ja murskaa hienoksi muruksi. Painele seos lusikalla vuuan pohjalle. Laita pakkaseen odottamaan.

Mittaa täytettä varten kaikki aineet vatkauskulhoon. Vatkaa seos napakaksi vaahdoksi. Lusikoi täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Kuumenna vuokaa ulkopuolelta kaasupolttimella tai kuumalla vedellä (varo, ettei vettä mene kakkuun). Pyöräytä vuuan reuna irti ja nosta kakun yli pois. Koristele kakku esimerkiksi marjoilla tai syötävillä kukilla. Kakku leikkaantuu parhaiten hieman lämmitetyllä veitsellä.

Jos vieraat eivät nyt valmistushetkellä ole ihan oven takana, niin kakun voi laittaa hetkeksi pakkaseen, jolloin se on entistä helpompi irrottaa vuuasta.

Yhteistyössä: Ruohonjuuri

Kategoriat

Juustokakut

Kommentit(2)

Samankaltaisia kirjoituksia