Inkivääripavlovat marinoiduilla mustikoilla

Inkivääripavlovat marinoiduilla mustikoilla

23. 05. 2016
Kesän maukkain jälkiruoka syntyy mustikoista ja inkiväärillä maustetusta marengista. Viimeiset pakastemustikat katoavat myös loistavasti tähän jälkiruokaan.

Tein yhteistyönä Viinimaa-lehdelle muutamia reseptejä heidän ihanasta Rooftop Garden -luomulikööristään. Tämä resepti on ehdoton suosikkini ja se päätyi jopa Makeaa marjoista ja hedelmistä kirjaani. Mustikka ja inkivääri ovat yksi suosikkimakupareistani ja tässä ne toimivat todella loistavasti. Inkivääri tekee marenkipohjista entistäkin herkullisempia ja raikas mustikkalikööri ja herkulliset metsämustikat ovat mahtava yhdistelmä. Kun herkullista mustikkatäytettä valutetaan täytetyille minipavlova-pohjille, lopputulos on juuri sopivan rouhea ja veden kielelle herauttava näky.

Marinoitavaksi kelpaavat sekä tuoreet että pakastetut mustikat, joten tämä jälkiruoka on toteutettavissa milloin tahanasa. Marinoidut marjat maistuvat muuten aivan ihanalta myös vaniljajäätelön kanssa tarjoiltuna.

Inkivääripavlovat marinoiduilla mustikoilla

8 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Marinoidut mustikat

  • 2-3 dl tuoreita tai pakastemustikoita
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl Rooftop Garden Organic Blueberry Ginger -likööriä

Pohja

  • 3 luomukananmunan valkuaista
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl kuivattua inkivääriä

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 vaniljatanko
  • 1 rkl sokeria

Ohjeet

Marinoidut mustikat

Aloita laittamalla mustikat marinoitumaan. Mittaa tuoreet tai jäiset mustikat kulhoon.
Sekoita joukkoon sokeri ja likööri. Laita seos kylmään marinoitumaan.

Pohja

Valmista seuraavaksi marenkipohjat. Vaahdota valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on kauniin kiiltävää
ja kaikki sokerikiteet ovat sulaneet. Siivilöi inkivääri vaahtoon ja kääntele kevyesti sekaisin.
Laita vaahto tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla peitetylle
uunipellille 6-8 halkaisijaltaan noin 8 cm:n kokoista pesää.
Paista pohjia 100 asteisessa uunissa noin 1h-1h 30 minuuttia, tai kunnes pohjat irtoavat leivinpaperista
varovasti nostettaessa. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.

Täyte

Valmista täyte vatkaamalla kerma, vaniljatangon siemenet ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Levitä täyte marenkipohjan syvennykseen ja lusikoi päälle marinoituja mustikoita. Tarjoile heti.

Kokeile myös näitä:

Yhteistyössä: viinimaa

Kategoriat

Muut Yhteistyö

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia