Valkosuklaa-raparperijuustokakku

Valkosuklaa-raparperijuustokakku

03. 07. 2012
Raparperiohjetta taas, mutta eikai näitä voi koskaan olla liikaa. Tällä kertaa halusin kokeilla juustokakun tekemistä ilman liivatetta, se kun ei kaikille sovi. Tämä kakku pysyi oikein hyvin kasassa, tuo valkosuklaa tukevoittaa sitä jähmettyessään ja kun juustokakkumassaan ei varsinaisesti tullut mitään nestemäistä se ei alunalkaenkaan ollut kovin juoksevaa.

Valkosuklaa-raparperijuustokakku

Pohja:

150 g kaura- tai digestive keksejä

60 g voita

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl raparperihilloketta

1/2 dl tomusokeria

2 dl kermaa

130 g valkosuklaata

Päälle:

1,5 dl kermaa

Vuoraa 18 cm irtopohjavuokan pohja leivinpaperilla ja öljyä vuuan reunat. (Voit myös tehdä kakut pieniin rengasmuotteihin, ohjeesta saat neljä halkaisijaltaan 8 cm leivosta).  Murskaa keksit ja nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi.  Painele seos irtopohjavuokan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään sillä aikaa kun valmistat täytteen.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja jätä odottamaan. Sekoita yhteen tuorejuusto, raparperihilloke ja tomusokeri. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon valkosuklaa. Kääntele kerma-valkosuklaaseos tuorejuustoseokseen. Kaada täyte pohjan päälle. Anna vetäytyä kylmässä hetki.

Kakku irtoaa vuuasta parhaiten, kun lämmität vuuan reunoja ulkopuolelta esimerkiksi lämpimällä pyyhkeellä tai puhalluslampulla. Koristele valmiin kakun pinta kermavaahdolla.

Kategoriat

Juustokakut

Avainsanat

raparperi Valkosuklaa

Kommentit(1)

  

Samankaltaisia kirjoituksia