Työharjoitteluun Ekbergille

28. 11. 2014
Ensi viikolla pääsen tutustumaan leivonnan ammattipuoleen, sillä suuntaan innokkaana askeleeni kohti Helsingin kahvilaklassikkoa, Cafe Ekbergiä.

Sain Koko Suomi leipoo-kilpailun myötä aivan uskomattoman tilaisuuden päästä viikoksi työharjoitteluun Ekbergille. En oikeastaan edes tiedä miten päin olisin, niin iso juttu tämä minulle on. Kilpailua katsoneet varmaan huomasivat, että jännitin joka ikinen kerta tuomareiden eteen menemistä. Tämä johtui ihan puhtaasti siitä, että arvostan todella heidän ammattitaitoaan ja oli niin upeaa päästä maistattamaan omia leivonnaisia heille. Jos jokin oli mennyt pieleen, tuntui aivan kamalalta marssia vapisevin käsin tuomareiden arvioihin, niin lempeitä kun he olivatkin.

Kun voiton ratkettua sain sitten Mika Parviaiselta kirjeen, jossa minut toivotettiin tervetulleeksi viikon työharjottelujaksoon Cafe Ekbergiin, olin haljeta onnesta. Olen monesti ihaillut kahvilaa ja sen toinen toistaan upeampia leivonnaisia ikkunan takaa, mutta en ole koskaan uskaltautunut sisään itse kahvilaan. Nyt kun olen käynyt Ekbergillä sopimassa harjoitteluun liittyvistä asioista ja jutellut työntekijöiden kanssa, tajuan olleeni ihan höpsö. Vaikka kahvila onkin ulkokuoreltaan hyvin arvokkaan, perinteisen ja idyllisen näköinen, voin sanoa etten ole missään törmännyt niin sydämelliseen ja ystävälliseen vastaanottoon. Tunsin oloni todella tervetulleeksi ja vaikka vieläkin tuntuu perhosia vatsanpohjassa, odotan ensi viikkoa jo malttamattomana.

Ajattelin ensin, että voin vaikka tiskata koko viikon, kunhan vaan saan haistella tuota pullantuoksuista ilmaa ja ehkä vähän kurkkailla oikeita kondiittoreita työssään. Sen sijaan minulle on kuitenkin järjestetty aivan mielettömän hienoja juttuja. Kaiken tarkkailun ja tekemisen lisäksi saan suunnitella oman leivonnaisen, jonka tuotosta osa lahjoitetaan valitsemaani hyväntekeväisyyskohteeseen, eli lastensairaalaalle. Olenkin kovasti pähkäillyt millaista leivonnaista haluaisin tarjota ja täytyy sanoa, että ideat alkaa olemaan aika hyvällä mallilla.

Leivonnainen esitellään sitten torstai-iltapäivänä. Ennen esittelyä signeeraan Mikan kanssa Koko Suomi leipoo-kirjoja Ekbergin myymälässä, eli tulkaa ihmeessä moikkaamaan ja höpöttelemään 4.12 klo 12.

Edit: Ensimmäinen päivä kului kuin siivillä. Nyt nukkumaan väsyneenä ja onnellisena.

Kategoriat

Muut

Kommentit(4)

  
 • Irma sanoo:

  Nauti päivistäsi siellä Ekberillä. Ihania uusia kokemuksia. Olet tämän kaiken ansainnut. Olemme ylpeitä sinusta.

  • Liisa sanoo:

   Voi ihana Irma! Kiitos paljon. Ihan täysillä olen kyllä nauttinut. Huomenna onkin sitten jännä päivä kun pääsen esittelemään oman leivokseni.

 • Maria sanoo:

  Vau!! Onnea! 😀 Ensinnäkin kisan upeasta voitosta ja tästä mahdollisuudesta! Kuulostaa ihan huipulta! 🙂 Saat varmasti ikimuistoisen kokemuksen! Paljon tsemppiä ja nauti 🙂 Kivaa ja maukasta joulunodotusta! T.Maria 🙂

  • Liisa sanoo:

   Kiitos Maria! Ensimmäisen päivän perusteella ihan mahtava juttu ja huomista odotan jo innolla. Täytyy varmaan suunnata nukkumaan, että on aamutuimaan taas pirteänä 😀 Maukasta ja sokerinhuuruista joulunodotusta myös sulle.

Samankaltaisia kirjoituksia