Täytetty appelsiini-suklaakahvikakku
18 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 15 g voita ja korppujauhoja vuoan valmisteluun
- 150 g voita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1½ tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 appelsiinia
- 2 munaa
Täyte
- 200 g Brunberg Laktoosittomia appelsiini-maitosuklaakonvehteja
- 100 g Brunberg Laktoositonta maitosuklaata
- 2 dl vispikermaa
Kuorrute ja koristelu
- 50 g Brunberg Laktoositonta maitosuklaata
- 50 g Brunberg Laktoosittomia appelsiinikonvehteja
- Brunberg käsintehtyjä suklaakonvehteja
- Brunberg tyrnimarmeladia
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Voitele ja korppujauhota suuri vuoka (noin 2,4 litraa).
Sulata voi taikinaa varten ja jätä odottamaan. Sekoita jauhot, sokeri, siivilöity kaakaojauhe, sooda, suola ja vaniljasokeri yhteen. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta kuori ohuelti kulhoon. Purista appelsiineista 1 dl mehua kuoren joukkoon. Lisää jogurtti ja munat ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jogurttiseos ja voisula jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan, tasoita ja tee keskelle kuoppa, jotta kakku nousee mahdollisimman tasaisesti. Paista noin 45 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten tarjoilualustalle.
Täyte
Aseta jäähtynyt kakku takaisin vuokaan ja koverra sen keskiosa ontoksi. Säästä koverrettu täyte ja murustele se paloiksi.
Sulata appelsiini-maitosuklaakonvehdit ja maitosuklaa yhdessä kulhossa. Jätä jäähtymään hetkeksi. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon hieman jäähtynyt suklaasula. Täytä kakun keskusta täytteellä ja ripottele pinnalle murustettu kakku. Painele muruseos tiiviisti kakun päälle ja anna asettua kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.
Kuorrute ja koristelu
Kumoa jähmettynyt kakku tarjoilualustalle. Sulata appelsiini-maitosuklaakonvehdit ja maitosuklaa yhdessä mahdollisimman vähän lämmittäen. Anna jäähtyä hetki. Kaada suklaasula varovasti kakun päälle. Viimeistele kakku konvehdeilla ja marmeladeilla.







Kommentit(0)