Täytetty appelsiini-suklaakahvikakku

Täytetty appelsiini-suklaakahvikakku

04. 12. 2025
Tämä kahvikakku kätkee sisälleen salaisuuden. Leikatessa kakun keskeltä paljastuu herkullinen suklaasydän.

Täytetty appelsiini-suklaakahvikakku leivottu kaupallisessa yhteistyössä Brunbergin kanssa.

Joulupöydän upein kahvikakku maistuu appelsiinilta ja suklaalta! Itse kahvikakku on supermehevää ja herkullista, mutta parhaat puolensa se kätkee sisäänsä (niinkuin jokainen meistä). Kakun keskeltä löytyy Brunbergin maitosuklaasta ja appelsiini-maitosuklaakonvehdeista tehty suklaasydän.

Kakun valmistus on superhelppoa; pohjan ainekset vain sekoitetaan yhteen ilman turhia vaahdotuksia ja kulhojen sotkemista. Täyte syntyy vain muutamasta raaka-aineesta. Täytteen valmistuksessa muista tehdä ohjeen mukaan, anna siis suklaan jäähtyä pieni hetki sulatuksen jälkeen, ettei se kovetu kermavaahtoon liian nopeasti ja muutu rakeiseksi. Vaahto kannattaa vain käänellä sekaisin, sillä liika vatkaaminen saattaa juoksuttaa sen.

Viimeistelyyn käytin täytteestä ylijääneet suklaat ja näyttävyyttä tähän toivat käsintehdyt suklaakonvehdit ja tyrnimarmeldi (joka on muuten ehdottomasti suosikkimarmeladini, tyrni kun tuo herkullista happamuutta makeaan karkkiin).

Tutustu
Appelsiini-suklaakahvikakku
Täytetty appelsiini-suklaakahvikakku

Täytetty appelsiini-suklaakahvikakku

18 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 15 g voita ja korppujauhoja vuoan valmisteluun
  • 150 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1½ tl soodaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 appelsiinia
  • 2 munaa

Täyte

Kuorrute ja koristelu

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Voitele ja korppujauhota suuri vuoka (noin 2,4 litraa).

Sulata voi taikinaa varten ja jätä odottamaan. Sekoita jauhot, sokeri, siivilöity kaakaojauhe, sooda, suola ja vaniljasokeri yhteen. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta kuori ohuelti kulhoon. Purista appelsiineista 1 dl mehua kuoren joukkoon. Lisää jogurtti ja munat ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jogurttiseos ja voisula jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan, tasoita ja tee keskelle kuoppa, jotta kakku nousee mahdollisimman tasaisesti. Paista noin 45 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten tarjoilualustalle.

Täyte

Aseta jäähtynyt kakku takaisin vuokaan ja koverra sen keskiosa ontoksi. Säästä koverrettu täyte ja murustele se paloiksi.

Sulata appelsiini-maitosuklaakonvehdit ja maitosuklaa yhdessä kulhossa. Jätä jäähtymään hetkeksi. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon hieman jäähtynyt suklaasula. Täytä kakun keskusta täytteellä ja ripottele pinnalle murustettu kakku. Painele muruseos tiiviisti kakun päälle ja anna asettua kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.

Kuorrute ja koristelu

Kumoa jähmettynyt kakku tarjoilualustalle. Sulata appelsiini-maitosuklaakonvehdit ja maitosuklaa yhdessä mahdollisimman vähän lämmittäen. Anna jäähtyä hetki. Kaada suklaasula varovasti kakun päälle. Viimeistele kakku konvehdeilla ja marmeladeilla.

Täytetty appelsiini-suklaakahvikakku
Täytetty appelsiini-suklaakahvikakku

Yhteistyössä

Kategoriat

Kahvikakut Yhteistyö

Avainsanat

appelsiini suklaa

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia