Sitruunainen fault line -kakku
annosta / yli 60 min / haastava
Ohje ja kuvat julkaistu aiemmin Leivotaan 4/2020 -lehdessä
Ainesosat
Pohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 1½ tl leivinjauhetta
- ½ tl soodaa
- 250 g voita
- 4 munaa
- 2 sitruunan raastettu kuori
- 1 sitruunan mehu
- 2 tl vanilja-aromia
Täyte ja kuorrute
- 1 dl vadelmahilloa
- 300 g voita
- 6 dl tomusokeria
- 2 tl sitruuna-aromia
- 2 tl vanilja-aromia
- 2 rkl maitoa
- geelimäisiä elintarvikevärejä (vaaleanpunainen, punainen, vihreä)
- kultajauhetta (esim. Dr Oetker gold glitter spray)
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Vuoraa kolme kakkuvuokaa (halk. 15 cm) leivinpaperilla.
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda, pehmeä voi ja kananmunat yhteen tasaiseksi taikinaksi. Lisää sitruunan kuori ja mehu sekä vanilja-aromi. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja paista noin 25–30 minuuttia.
Leikkaa yksi pohja pienemmäksi poistamalla reunoista noin 1 cm:n verran. Halkaise pohjat kahteen osaan.
Täyte ja kuorrute
Levitä pohjien väliin vadelmahilloa ja nosta halkaistut puolikkaat takaisin paikoilleen.
Valmista kuorrute vatkaamalla pehmeä voi kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Mausta seos sitruuna- ja vanilja-aromilla ja ohenna tarvittaessa maidolla, jotta saat pehmeästi levittyvän seoksen.
Nosta ensimmäinen pohja tarjoiluvadille. Nosta päälle pienempi pohja ja kuorruta ne ohuesti kreemillä. Kuorruta kolmas pohja kreemillä ja aseta se sopivan kokoiselle kakkualustalle. Nosta pohja alustan kanssa kakun päälle (vaihe 1, kts. alla).
Värjää noin 1½ dl kreemiä vaaleanpunaiseksi, ½ dl punaiseksi ja ½ dl vihreäksi. Laita vaaleanpunainen kreemi suurella tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota kreemistä ruusukkeita kakun keskiosaan (vaihe 2). Pursota punaisesta kreemistä pienemmällä tähtityllalla pienempiä ruusukkeita (vaihe 3) ja vihreällä kreemillä lehtityllalla lehtiä ruusujen juureen (vaihe 4).
Laita loput kuorrutteesta pursotinpussiin ja pursota kakulle paksumpi kerros kuorrutetta (vaihe 5). Tasoita kuorrute palettiveitsellä ja jäähdytä kakkua noin 15 minuuttia. Maalaa kuorrutteen reunat kultaiseksi tuputtamalla kultajauhetta pensselillä haluttuun kohtaan (vaihe 6). Viimeistele kakku pursottamalla jäljelle jääneet kuorrutteet kakun päälle.
Kommentit(0)