Rocky road -jäätelö

Rocky road -jäätelö

11. 08. 2022
Rocky road jäätelössä maistuu rouhitut keksit ja vaahtokarkit. Superhelppo jäätelö syntyy ilman jäätelökonetta.

Kaupallinen yhteistyö Kantolan kanssa.

Kesä ja jäätelö kuuluu erottamattomasti yhteen. Tänä kesänä jäätelöä on tullut tehtyä itse aivan liian vähän. Täällä on syöty lähinnä kaupan vaniljajäätelöä, jonka päälle on kasattu vuorellinen marjoja ja välillä murskattuja keksejä. Hyväähän sekin on ollut (tuoreet, kotimaiset marjat tekevät mistä tahansa älyttömän hyvää), mutta onhan se itsetehty jäätelö vielä parempaa. Ja mikä parasta, kotijäätelön makuvaihtoehdoissa vain mielikuvitus on rajana.

Tämän kertaisen jäätelön inspiraationa toimi Kantolan Rocky Road -möhkikset. Möhkikset ovat siis tuollaisia ihania suklaamöhkäleitä, joissa on reilusti rouskahtavia sattumia. En ole ihan tavallisen, maustamattoman suklaan ystävä, vaan mitä enemmän sattumia, sen parempi. Möhkikset ovat siis mielestäni mitä täydellisin suklaaherkku. Ne toimivat niin kahvin kanssa tai ihan sellaisenaan naposteltavana. Ja ilmeisesti siis erityisen hyvin myös jäätelön seassa.

Tein tämän jäätelöreseptin alunperin Kantolan kesäkeksit-kassiin (jota saattaa muuten vielä hetken aikaa löytyä joistain kaupoista. Kassissa on kaikki keksit tähän jäätelöön ja myös tulostettu resepti). Kuten suklaassa, myös jäätelössä pitää olla reilusti purutuntumaa. Tähän jäätelöön onkin upotettu Möhkiksien lisäksi KultaMuroja ja kaurakeksejä. Kantolan kaurakeksit ovat ihanan jyväisiä, eivätkä ylimakeita, joten ne antavat jäätelölle ihanaa luonnetta.

Jos siis pidät jäätelöstä, jossa on reilusti makua ja paloja yhtä paljon kuin pohjaa, kannattaa ehdottomasti ottaa tämä resepti testiin.

rocky road jäätelö
rocky road jäätelö

Rocky road -jäätelö

10 annosta / yli 60 min / erittäin helppo

Ainesosat

  • 6 dl vispikermaa
  • 1 vaniljatanko
  • 1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 1 pss (130 g) Kantolan Möhkis Rocky Road -keksejä
  • ½ pkt (150 g) Kantolan Kaurakeksejä
  • ½ pkt (110 g) Kantolan KultaMuro -keksejä
  • 2 dl pieniä vaahtokarkkeja

Ohjeet

Mittaa kerma kulhoon. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kerman joukkoon. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon kondensoitu maito. 

Pilko möhkikset, kaurakeksit ja kultamurot ja sekoita vaahtoon yhdessä vaahtokarkkien kanssa. Kaada massa pakastuksen kestävään astiaan ja pakasta vähintään 5 tuntia.

keksijäätelö
jäätelökeksi

Yhteistyössä

Kategoriat

Jälkiruoat Yhteistyö

Avainsanat

jäätelö

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia