Omenamutakakku
12 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 150 g valkosuklaata
- 125 g voita
- 1½ dl sokeria
- 2 munaa
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kanelia
Päälle
- 2 omenaa
- 30 g voita
- 1 dl kaurahiutaleita
- ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeria
Ohjeet
Vuoraa pyöreä (noin 20 cm) vuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon suklaa, vanilja ja kaneli. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan.
Lohko omenat ja lado pohjan päälle. Nypi kaurahiutaleet, sokeri, voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi ja ripottele omenien päälle. Paista noin 30 minuuttia, keskiosan tulee olla vielä taikinainen. Jäähdytä kunnolla ennen tarjoilua. Parhaimmillaan kakku on paistoa seuraavana päivänä, vetäydyttyään yön yli jääkaapissa.
Kiitos ohjeesta. Kakku odottaa jääkaapissa nyt tarjoilua Muuten, kakun päälle lisättävän seoksen ohjeistuksesta puuttuu vissiin voin nyppiminen sekaan.
Kiitos, korjasin tuon ohjeeseen vielä.
Aivan ihana kakku, meidän ehdoton suosikki tällä hetkellä!!! Olen tehnyt tätä jo 6 kertaa 😀
Ihan mahtava kuulla! Kiitos <3