Omenabritakakku
15 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 150 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 3 munankeltuaista
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 dl maitoa
Marenki
- 3 valkuaista
- 1½ dl erikoishienoa sokeria
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 sitruuna
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Karamellisoidut omenat
- 5 keskikokoista omenaa
- 50 g voita
- ½ dl fariinisokeria
- ½ tl kanelia
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. noin 20 cm). Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen. Sekoita leivinjauhe ja kaneli vehnäjauhoihin ja lisää voiseokseen vuorotellen maidon kanssa. Levitä pohja tasaisesti kahteen vuokaan.
Marenki
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes sokerikiteet ovat sulaneet ja marenki on kiiltävää. Levitä marenki pohjan päälle ja paista pohjia noin 25–30 minuuttia.
Täyte
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, sokerit ja pestyn sitruunan raastettu kuori ja puolen sitruunan mehu yhteen.
Karamellisoidut omenat
Kuori ja pilko omenat. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon muut aineet. Kuullota keskilämmöllä, kunnes omenat pehmenevät ja sokeri sulaa kinuskimaiseksi. Jäähdytä.
Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua. Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle. Levitä päälle puolet tuorejuustotäytteestä ja seuraavaksi puolet omenatäytteestä. Nosta päälle toinen pohja ja levitä päälle loput täytteet.
Kommentit(0)