Appelsiini-suklaatäytekakku

Appelsiini-suklaatäytekakku

08. 03. 2023
Herkullisesti appelsiinilta maistuva suklaakakku on sekä raikas että ihanan täyteläinen. Yksinkertainen täyte valmistuu vain kahdesta raaka-aineesta.

Kevään ihanin suklaakakku tehty kaupallisessa yhteistyössä Brunbergin kanssa.

Voiko suklaakakku olla samalla herkullisen raikas ja täyteläisen suklainen? Sanoisin, että ehdottomasti voi, sillä tämä suklaakakku on molempia. Kakussa on miellyttävän mehevä appelsiininen pohja, joka syntyy superhelposti vain sekoittamalla aineet yhteen. Koska halusin kakkuun hieman korkeutta, paistoin kakun 15 cm:n vuoassa. Halutessaan pohjan voi tehdä myös suurempaan (noin 20 cm) vuokaan ja halkaista pohjan vain kahteen osaan, jolloin kakkuun tulee vain yksi täyteväli.

Kakun herkullinen täyte valmistuu vain kahdesta raaka-aineesta, nimittäin kuohukermasta ja Brunbergin Appelsiinisuklaanapeista. Appelsiiniöljyllä maustetut suklaanapit ovat täysin vastustamattomia ja niitä katosi leivontatestauksen aikana jatkuvasti. Napit ovat niin maistuvia, ettei täytteeseen tarvinnut lisätä mitään muuta ja appelsiini maistuu siinä silti vahvasti. Täyte oli jopa niin hyvää, että olisin mielelläni lusikoinut sen jälkiruokakulhosta ilman kakkuakin. Appelsiinisuklaanapit löytyvät hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista ja Brunbergin omista myymälöistä Porvoosta. Pienempiinkin kauppoihin nappeja voi toivoa ja tilaaminen onnistuu toki suoraan myös Brunbergin verkkokaupasta.

appelsiinisuklaa
Appelsiini-suklaatäytekakku

Yksinkertaisen pohjan ja täytteen sisältävään kakkuun halusin näyttävän, mutta silti yksinkertaisen ja helpon koristelun. Niinpä päädyin tekemään Brunbergin Laktoosittomasta maitosuklaasta maitosuklaaganachen, jota käytin sekä valumaan että pursotuksiin. Eli tässä ei tarvitse erikseen valmistaa kahta kuorrutetta, vaan valuman jälkeen jäljelle jäänyt ganache jäähdytetään ja vatkataan pursotettavaksi.

Kakku viimeistellään tietenkin suklaanapeilla (ihan kuin lapsuudessa). Käytin koristeeksi myös käsintehtyä tyrnimarmeladia, joka sopii väriltään täydellisesti kakun makumaailmaan.

appelsiini-suklaatäytekakku
appelsiini-suklaakakkupala

Appelsiini-suklaatäytekakku

15 annosta / yli 60 min / keskitaso G

Ainesosat

Pohja

  • 3½ dl vaaleaa, gluteenitonta jauhoseosta
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl soodaa
  • ¼ tl suolaa
  • 2 appelsiinia
  • 2 dl laktoositonta, maustamatonta jogurttia
  • ¾ dl rypsiöljyä

Täyte

  • 250 g Brunbergin Appelsiinisuklaanappeja
  • 3 dl kuohukermaa

Kuorrute ja koristelu

  • 150 g Brunbergin Laktoositonta maitosuklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • 50 g Brunbergin Appelsiinisuklaanappeja
  • noin 5 kpl Brunbergin Käsintehtyä tyrnimarmeladia
  • kultaisia koristerakeita

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 15 cm) leivinpaperilla.

Mittaa jauhot, sokeri, sooda ja suola kulhoon ja sekoita hyvin. Pese appelsiinit ja raasta kuori ohuelti jauhoseokseen. Purista joukkoon myös ½ dl appelsiinin mehua (säästä loput mehusta kakun kostutukseen). Lisää jogurtti ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä ja leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan.

Täyte

Sulata appelsiinisuklaanapit ja jätä odottamaan. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele vaahto kahdessa osassa suklaasulaan. 

Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle korkealla leivinpaperireunuksella vuoratun irtopohjavuoan reunuksen sisään. Aseta ensimmäinen pohja reunan sisään ja kostuta kevyesti appelsiinmehulla. Levitä päälle puolet täytteestä ja nosta päälle seuraava pohja. Toista sama uudelleen ja laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Kuorrute ja koristelu

Pilko maitosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada suklaan päälle. Anna seistä hetken ja sekoita sitten tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä hetken välillä sekoitellen, jotta se hieman paksunee. Kaada noin puolet seoksesta kylmän kakun päälle, ohjaile valumista lusikalla, jotta osa kuorrutteesta valuu reunan yli. 

Laita loput kuorrutteesta jääkaappiin ja anna jäähtyä kunnolla. Vatkaa jäähtynyt kuorrute paksuksi vaahdoksi ja pursota vaahto kakun päälle. Viimeistele kakku appelsiinisuklaanapeilla, tyrnimarmeladilla ja koristerakeilla.

Yhteistyössä

Kategoriat

Täytekakut Yhteistyö

Avainsanat

appelsiini suklaa

Kommentit(2)

  
  • Sara sanoo:

    Hei, voiko gluteenittomat jauhot korvata tavan vehnäjauhoilla vai tuleeko nimenomaan hyvä juuri noilla glut.jauhoilla ?

    • Hei Sara! Voit korvata tavallisilla vehnäjauhoilla. Varo kuitenkin silloin sekoittamasta taikinaa liikaa, ettei siihen muodostu sitkoa. Tällöin taikina ei jaksa kohtoa ja pohjasta tulee tiivis.

Samankaltaisia kirjoituksia