Appelsiini-suklaatäytekakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso G
Ainesosat
Pohja
- 3½ dl vaaleaa, gluteenitonta jauhoseosta
- 1½ dl sokeria
- 1 tl soodaa
- ¼ tl suolaa
- 2 appelsiinia
- 2 dl laktoositonta, maustamatonta jogurttia
- ¾ dl rypsiöljyä
Täyte
- 250 g Brunbergin Appelsiinisuklaanappeja
- 3 dl kuohukermaa
Kuorrute ja koristelu
- 150 g Brunbergin Laktoositonta maitosuklaata
- 1 dl kuohukermaa
- 50 g Brunbergin Appelsiinisuklaanappeja
- noin 5 kpl Brunbergin Käsintehtyä tyrnimarmeladia
- kultaisia koristerakeita
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 15 cm) leivinpaperilla.
Mittaa jauhot, sokeri, sooda ja suola kulhoon ja sekoita hyvin. Pese appelsiinit ja raasta kuori ohuelti jauhoseokseen. Purista joukkoon myös ½ dl appelsiinin mehua (säästä loput mehusta kakun kostutukseen). Lisää jogurtti ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä ja leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan.
Täyte
Sulata appelsiinisuklaanapit ja jätä odottamaan. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele vaahto kahdessa osassa suklaasulaan.
Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle korkealla leivinpaperireunuksella vuoratun irtopohjavuoan reunuksen sisään. Aseta ensimmäinen pohja reunan sisään ja kostuta kevyesti appelsiinmehulla. Levitä päälle puolet täytteestä ja nosta päälle seuraava pohja. Toista sama uudelleen ja laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Kuorrute ja koristelu
Pilko maitosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada suklaan päälle. Anna seistä hetken ja sekoita sitten tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä hetken välillä sekoitellen, jotta se hieman paksunee. Kaada noin puolet seoksesta kylmän kakun päälle, ohjaile valumista lusikalla, jotta osa kuorrutteesta valuu reunan yli.
Laita loput kuorrutteesta jääkaappiin ja anna jäähtyä kunnolla. Vatkaa jäähtynyt kuorrute paksuksi vaahdoksi ja pursota vaahto kakun päälle. Viimeistele kakku appelsiinisuklaanapeilla, tyrnimarmeladilla ja koristerakeilla.
Hei, voiko gluteenittomat jauhot korvata tavan vehnäjauhoilla vai tuleeko nimenomaan hyvä juuri noilla glut.jauhoilla ?
Hei Sara! Voit korvata tavallisilla vehnäjauhoilla. Varo kuitenkin silloin sekoittamasta taikinaa liikaa, ettei siihen muodostu sitkoa. Tällöin taikina ei jaksa kohtoa ja pohjasta tulee tiivis.