Noidanhattutikkarit

Noidanhattutikkarit

19. 03. 2018
Helpot nekut valmistuvat nopeasti mikrossa. Kun nekut viimeistellään suklaakuorrutuksella ja nomparelleilla, ne muistuttavat pääsiäisnoidan hattuja.

Pääsiäinen lähestyy kovaa vauhtia, joten on aika suunnitella pääsiäisleivontaa. Ensi sunnuntaina on jo palmusunnuntai ja sehän tarkoittaa sitä, että pikkunoidat kiertävät tuomassa onnea tulevaan vuoteen. Meillä meni monta vuotta, ettei ovella käynyt lainkaan noitia, mutta nyt parina viime vuonna noitia on ollut kymmeniä. Taitaa johtua siitä, että omat lapset ovat pieniä ja heidän kaverinsa käyvät virpomassa.

Ennen kiistatta parhaita palkintoja virpomisesta olivat tietysti kinder-munat, mutta jotenkin noidenkin yllätykset tuntuvat huonontuneen viime vuosina (tai sitten aikuisuus on iskenyt). Nyt niiden rinnalle ovat nousseet erilaiset kreemillä täytetyt pääsiäismunat, jotka ainakin meidän perheessä tekevät paremmin kauppansa. Parhaisiin virpomissaaliisiin kuuluvat myös lakut ja pienet suklaapatukat. Ostan itse pääsiäiseksi aina virvon varvon- ja lentävä luuta-patukoita ja syön niitä salaa virpojia odotellessa. Lopulta toivon, ettei virpojia enää tulisi, jotta saan itse herkutella noilla suklailla (ei siis ehkä kuitenkaan niin kovin aikuista).

Erilaisista pääsiäsmakeisista sain kuitenkin idean näihin helppoihin nekkutikkareihin. Minun piti jo jouluksi tehdä nekkuja, mutta idea jäi muiden kiireiden jalkoihin. Nyt tuo idea kuitenkin palasi mieleeni, kun sain SAGA:lta pyynnön tehdä pikkunoidille sopivia makeisia. Nekuthan muistuttavat noidan hattuja ja vielä suklaalla kuorrutettuna ne saivat hauskan tumman ilmeen. Viimeistely oli tehtävä nomparelleilla, koska niinhän kaikki viimeistelyt on.

Noidanhattutikkarit

12 annosta / yli 60 min / helppo GMU

Ainesosat

 • 50 g voita
 • 1 dl glukoosisiirappia
 • 1 dl kondensoitua maitoa
 • 1 dl sokeria
 • 1 dl fariinisokeria
 • ¼ tl suolaa
 • 200 g maito- tai tummaa suklaata
 • strösseleitä

Lisäksi

 • leivinpaperia
 • 12 jäätelötikkua
 • sokeria kulhossa

Ohjeet

Leikkaa leivinpaperista neliö tai käytä valmista leivinarkkia. Leikkaa neliö kahdeksi kolmioksi. Puolita kolmiot vielä kahteen kertaan niin, että yhdestä neliöstä tulee kahdeksan kolmiota. Kierrä kolmiot kartioiksi ja aseta ne tukevasti sokerilla täytettyyn kulhoon.

Sulata voi mikroaaltouunissa. Lisää joukkoon glukoosisiirappi, kondensoitu maito, sokeri, fariinisokeri ja suola. Kuumenna seosta mikroaaltouunin täydellä teholla 6–6½ minuuttia, sekoittaen kahden minuutin välein. Anna seoksen jäähtyä kulhossa pari minuuttia ja kaada sitten leivinpaperikartiohin. Paina jäätelötikut kartiohin ja anna kovettua jääkaapissa muutama tunti.

Sulata suklaa. Irrota leivinpaperi tikkukaramellien päältä ja kasta sulatettuun suklaaseen. Ripottele päälle runsaasti strösseleitä ja anna kovettua jääkaapissa.

Yhteistyössä:

Kategoriat

Makeiset Pääsiäinen

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia