Luukku 3: Rosmariini-oliivibiscotit

03. 12. 2019
Herkulliset biscotit maistuvat ihanalta juustojen seurana. Oliivilla ja rosmariinilla maustettu biscotti on loistava naposteltava myös sellaisenaan.

Pienet suolaiset naposteltavat sopivat loistavasti joulun aikaan. Helpot biscotit maistuvat glögin seurana ja ovat ihana lisä juustotarjottimelle. Ne sopivat hyvän säilyvyytensä ansiosta myös loistavasti joulun ruokalahjaksi. Pakkaa biscotit vaikka herkulliseksi paketiksi hyvän viinin ja lahjan saajan suosikkijuustojen kanssa.

Rosmariini-oliivibiscotti

30 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 150 g pecorinojuustoa
  • 3 dl kalamata oliiveja
  • 2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 2 munaa
  • 1½ dl maitoa

Ohjeet

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Vuoraa noin 20 x 20 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla.

Raasta pecorinojuusto hienoksi raasteeksi. Hienonna oliivit ja rosmariini. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola yhteen. Lisää jauhoseokseen juustoraaste ja oliivit. Tee seoksen keskelle kuoppa ja lisää siihen munat ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele esivalmiosteltuun uunivuokaan. Paista 30 minuuttia tai kunnes pinta saa hieman väriä.

Ota leipä vuoasta ja leikkaa erittäin ohuiksi siivuiksi. Asettele siivut uunipellille ja jatka paistamista noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kauttaaltaan rapeita. Käännä siivut paistamisen puolivälissä.

Resepti ja kuvani julkaistu aiemmin Hyvää Joulua 2018 -lehdessä.

Kategoriat

Joulu Leivät

Avainsanat

leipä napostelu

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia