Luukku 3: Joulublondies

03. 12. 2016
Brownien vaalea sisko, blondie maustetaan valkosuklaalla ja tuunataan jouluiseksi puolukoilla ja pähkinöillä.

blondie

Lauantai aamu alkaa makeasti blondiella, sillä 3. luukun resepti on viime syksynä ilmestyneestä Leivontakirja Makeasta. Tämä ihanasti joululta maistuva blondie valmistuu helposti ja vain paranee oleskeltuaan yön yli jääkaapissa. Blondien parina voi tarjota jäätelöä, mutta se ei ole lainkaan välttämätöntä, tämä maistuu loistavalta sellaisenaankin. Valkosuklaisen makea blondie saa pientä kirpeyttä puolukoista, jotka tasapainottavat muuten niin makeaa leivosta.

Joulublondie
12–15 palaa   |   30-60 min   |   helppo

  • 100 g valkosuklaata
  • 100 g voita
  • 1¾ dl ruokokidesokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl luontaista vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl puolukoita
  • 1 dl pistaasipähkinöitä tai manteleita

Laita uuni lämpenemään 175°c:seen. Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli yhteen ja lisää taikinaan. Kääntele joukkoon puolukat ja rouhitut pähkinät. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunivuokaan (noin 20 x 30 cm). Paista  noin 30 minuuttia. Pohjan tulee reunoilta kiinteää, mutta keskeltä vielä hieman taikinaista, jotta blondiesta tulee sopivan mehevä. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

blondie2blondie3

Jos kaipaat tumman suklaista brownieta, kannattaa kokeilla näitä reseptejä:

Cookies ’n’ cream brownie

Slutty brownie

Brownie cookies

Kategoriat

Joulu Piirakat

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia