Luukku 19: Suolakinuski panna cotta

20. 12. 2019
Herkullinen jälkiruoka syntyy helposti kermasta ja karamellisoidusta kondensoidusta maidosta. Mantelipraliini tuo annokseen kaivattua rapeutta.

Suolakinuski panna cotta

12 annosta / yli 60 min / helppo GMU

Ainesosat

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 prk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 2 liivatelehteä
  • ¾ tl suolaa
  • 100 g mantelilastuja
  • 1 dl sokeria

Ohjeet

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kermaan. Lisää kondensoitu maito ja suola. Kaada seos pieniin annoslaseihin ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Paahda mantelilastut kuivalla pannulla. Lisää sokeri ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Jatkaa kuumentamista, kunnes sokeri saa kauniin meripihkan värin. Kaada praliini leivinpaperilla vuoratulle alustalle ja anna jäähtyä. Taittele paloiksi ja tarjoile hyytyneen panna cotan kanssa.

Reseptini julkaistu aiemmin Juhlakerkut 2019 -lehdessä.

Kategoriat

Joulu Jälkiruoat

Avainsanat

kinuski manteli

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia