Luukku 12: Gluteeniton banaanikakku

12. 12. 2016
Suklaahipuilla maustettu banaanikakku on loistavaa sellaisenaan, mutta se maistuu herkulliselta myös maustettujen tuorejuustojen tai piparkakkumausteella ja fariinisokerilla tuunatun voin seurana.

Tämä bananaanikakku maistuu kaikille. Gluteenittomaan jauhoseokseen tehtynä se sopii myös keliaakikoille, mutta samalla ohjeella voit tehdä kakun myös tavallisiin vehnäjauhoihin. Ylikypsät ja jo parhaat päivänsä nähneet bananaanit ovat juuri sopivia tähän kakkuun. Ylikypsä banaani on ihanan makea, joten sokeriakaan ei tarvita suurta määrää. Halutessaan suklaankin voi jättää lisäämättä, mutta mielestäni se antaa kakulle aivan ihanan lisän.

Parhaimmillaan kakku on pari päivää leipomisen jälkeen, kun se on vielä entisestään mehevöitynyt jääkaapissa.

Gluteeniton banaanikakku

12 annosta / yli 60 min / helppo G

Ainesosat

  • 3 erittäin kypsää banaania
  • 75 g voita
  • ¼ tl suolaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 100 g gluteenitonta suklaata
  • 3½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl luontaista vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia

Ohjeet

Lämmitä uuni 175°c:seen. Voitele huolellisesti suorakaiteen muotoinen leipävuoka.

Soseuta banaanit haarukalla muussaten. Sulata voi ja sekoita se banaanien joukkoon. Lisää kananmuna, suola ja sokeri.

Rouhi suklaa sopiviksi paloiksi ja sekoita joukkoon jauhot, sooda ja mausteet. Lisää banaaniseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikinaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa sitten tarjoiluastialle jäähtymään. Mehevimmän kakun saat, kun annat sen jäähtyä kuvun alla, jotta haihtuva kosteus imeytyy takaisin kakkuun.

Kategoriat

Joulu Kahvikakut

Kommentit(2)

Samankaltaisia kirjoituksia