Itsenäisyyspäiväleivokset

Itsenäisyyspäiväleivokset

03. 12. 2021
Sinivalkoinen itsenäisyyspäiväleivos maistuu mustikalle. Kaunis leivos valmistuu lähes yhtä helposti kuin pellillinen mokkapaloja.

Kaupallinen yhteistyö Dr.Oetkerin kanssa.

Itsenäisyyspäivää vietetään maanantaina ja sitä varten on tietenkin leivottava jotain. Itse ajattelin ottaa pitkästä viikonlopusta kaiken irti ja rentoutua oikein kunnolla. En siis aio viettää keittiössäkään tunteja, vaan tahdon päästä itseni helpolla.

Ilman herkkuja ei silti tärkeänä päivänä sovi jäädä, joten meillä nautiskellaan näitä mustikkaisia itsenäisyyspäiväleivoksia. Vaniljainen pohja sai ideansa mokkapaloista. Sen leipominen onnistuu jokaiselta, joka osaa tehdä mokkapalataikinan. Pohja leikataan puoliksi ja väliin levitetään kermalla parannettua vaniljakreemiä ja mustikkahilloa (ei siis kovin haastavaa tämäkään vaihe). Herkku viimeistellään sitruunaisella kuorrutteella ja Dr. Oetkerin marenkijauheesta tehdyillä helpoilla marengeilla sekä sinisestä ja valkoisesta massasta tehdyillä sokerimassasydämillä. Sydämet ja marengit voit tehdä valmiiksi aiemmin, jos haluat juhlapäivänä käyttää suurimman osaa ulkoillen ja sohvalle löhöten, kuten minulla on suunnitelmissa.

itsenäisyyspäiväleivokset
itsenäisyyspäiväleivos

Itsenäisyyspäiväleivokset

12 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl Taylor and colledge vaniljatahnaa
  • 200 g voita
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 dl maitoa

Täyte

  • 5 dl maitoa
  • 1 pss Dr.Oetker vaniljakreemijauhetta
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 dl mustikkahilloa

Kuorrute 

  • 4 dl tomusokeria
  • 3 rkl sulatettua voita
  • 1 tl Dr.Oetker sitruuna-aromia
  • noin 1½ rkl maitoa

Koristelu

  • 200 g Dr.Oetker sinistä sokerimassaa
  • 200 g Dr.Oetker valkoista sokerimassaa
  • Dr.Oetker Chocolate silver pearls -koristerakeita
  • 1 pss Dr.Oetker Perfect meringues -marenkijauhetta

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa kananmuna, sokeri ja vaniljatahna vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe yhteen. Kääntele voisula kevyesti munavaahtoon. Siivilöi jauhoseos vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita kevyesti käännellen, älä vatkaa ettei ilma katoa taikinasta. 

Levitä taikina esivalmistellulle uunipellille ja paista noin 12–15 minuuttia tai kunnes taikina tuntuu sormella painettaessa hieman joustavalta. Älä ylipaista taikinaa tai se kuivuu ja menettää herkullisuutensa

Täyte

Vatkaa maito ja vaniljakreemijauhe yhteen noin minuutin ajan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele kahdessa osassa vaniljakreemiin. 

Leikkaa pohja puoliksi ja levitä toiselle puolelle mustikkahillo. Levitä vaniljatäyte mustikkahillon päälle ja nosta toinen pohja päälle kanneksi. Anna asettua jääkaapissa noin 3 tuntia.

Kuorrute

Siivilöi tomusokeri kulhoon. Lisää sulatettu voi ja sitruuna-aromi. Lisää maitoa, kunnes saat helposti levittyvän, muttei kuitenkaan täysin valuvan kuorrutteen. Kaada kuorrute leivosten päälle ja anna asettua jääkaapissa noin 30 minuuttia. 

Koristelu

Valmista marengit Dr.Oetker perfect meringues jauheesta pussin ohjeen mukaan. 

Kauli valkoinen ja sininen massa levyksi ja ota sydänmuotilla massasta paloja. Voit myös tehdä marmorikuvioista massaa vaivaamalla valkoista ja sinistä massaa kevyesti yhteen.

Siisti leivoslevyn reunat ja leikkaa leivokset paloiksi. Koristele marengein, sini-valkoisin sydämin ja hopeisin koristerakein.

Itsenäisyyspäiväleivos
itsenäisyyspäiväleivos

Yhteistyössä

droetker logo

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia