Cookies and cream -pullat

Cookies and cream -pullat

21. 01. 2022
Nämä pullat valmistuvat super pehmeästä pullataikinasta ja täytteeksi tulee runsaasti herkullista keksiä. VIimeistely tehdään tuorejuustokuorrutteella ja keksimurskalla.

Kaupallinen yhteistyö Kantolan kanssa. 

Pullapäivä on aina viikon paras päivä. Meillä on jo pitkään ollut käsite "pullaperjantai", jolloin suunnataan mummolaan pullalle. Tämä on aivan täydellinen aloitus viikonlopulle ja samalla hyvä hetki hengähtää kiireisen viikon jälkeen.

Viikonloppu on muutenkin loistavaa aikaa leipomiselle ja jos tänä viikonloppuna aiot leipoa jotain, voin lämpimästi suositella näitä superherkullisia pullia.

pullien keksitäyte
cookies and cream buns

Halusin kokeilla pulliin tällä kertaa vähän erilaista täytettä ja täytyy sanoa, että näistä tuli aivan ihania.

Taikina pullissa ei ole aivan perinteinen pullataikina, vaan se on rikastettu kananmunalla ja keltuiasella. Näistä tulee pullaan aivan ihanan täyteläinen maku ja rakenne. Kardemumman jätin tällä kertaa pois, vaikka yleensä käytän sitä todella paljon. Nyt halusin kuitenkin antaa kaiken kunnian täytteelle, joten lisäsin taikinaan vain vaniljaa. Taikina saa olla löysää, jolloin saat aikaiseksi kuohkeimmat pullat. Muista vaivata taikinaa kunnolla, parhaiten se onnistuu yleiskoneella tai taikinakoukkua käyttäen, mutta voit toki tehdä sen myös käsin.

Täytteeksi pulliin jauhoin paketillisen Kantolan ihania vaniljakaakao ja merisuolakeksejä. Nämä ovat tällä hetkellä lempikeksejäni (rakastan tuota pientä suolaisuutta, joka tasapainottaa makua) ja halusin niitä täytteeksi reilusti. Ennen keksimurskaa pullataikinalle levitetään voita ja fariinisokeria. Ne auttavat pitämään täytteen ja pullan herkullisen mehevänä. Pullaa ei kannata rullata järjettömän tiukasti, sillä silloin ne alkavat helposti kohota keskustasta ylöspäin, kieritä siis löysä rulla ja nostele palat kohoamaan vuokaan. Jätä myös palojen väliin tilaa kohoamiselle. Kohoamisvaiheessa on helpointa ujuttaa koko pullavuoka muovipussin sisään. Voit toki käyttää myös leivinliinaa, mutta mielestäni pullat pysyvät kosteimpana ja nousevat parhaiten kevyesti suljetussa pussissa, lämpimässä paikassa.

Paistovaiheessa vuokapullissa kannattaa tarkkailla erityisesti keskimmäistä pullaa, se jää helposti raa'aksi. Älä kuitenkaan ylipaista pullaa, sillä et missään nimessä halua sen kuivuvan. Kun pullat ovat jäähtyneet, on kuorrutuksen aika. Pullat viimeistellään karkeasti rouhitulla keksimurskalla.

Nämä maistuivat aivan loistavalta myös leipomista seuraavana päivänä, tuorejuustokuorrute auttaa pitämään pullat herkullisen mehevänä. Voit halutessasi myös lämmittää pullia matalalla teholla non 15 sekuntia, jolloin ne ovat taas kuin uunituoreita. Pullat sopivat aivan loistavasti myös pakastettavaksi, joten voit pakata ne vaikka yksitellen ja ottaa pullan pakkasesta pullanhimon yllättäessä.

keksipullat
pullat tuorejuustokuorrutteella

Cookies and cream -pullat

12 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pullataikina

  • 2½ dl maitoa
  • 1 pss (11g) kuivahiivaa
  • ¾ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna + 1 keltuainen
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita

Täyte

  • 1 pkt Ballerina vaniljakaakao ja merisuola-keksejä
  • 75 g voita
  • 1 dl fariinisokeria

Voiteluun

  • 1 valkuainen

Kuorrute

  • 175 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 2 rkl maitoa
  • ½ pkt Ballerina vaniljakaakao ja merisuola-keksejä

Ohjeet

Pullataikina

Lämmitä maito 37 ℃:seen. Lisää joukkoon hiiva, sokeri, vanilja, suola ja munat. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se alkaa muuttua kimmoisaksi. Vaivaa joukkoon pehmeä voi ja jatka vaivaamista vielä muutama minuutti. Peitä taikinakulho kelmulla ja anna kohota kaksinkertaiseksi (noin tunti).

Täyte

Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Kauli kohonnut taikina jauhotetulla alustalla noin 60 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä pinnalle pehmeä voi. Ripottele voin päälle fariinisokeri ja keksimurut. Kieritä taikina rullaksi ja leikkaa kahteentoista palaan. 

Nostele palat leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 30 x 35 cm). Peitä vuoka muovipussilla ja anna pullien kohota vielä noin 30 minuuttia.

Lämmitä uuni 180 ℃:seen. Voitele kohonneet pullat kevyesti valkuaisella. Paista uunin alatasolla noin 25–30 minuuttia.

Kuorrute

Anna pullien jäähtyä hetki. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja vanilja yhteen. Ohenna kuorrutetta hieman maidolla. Murskaa keksit karkeaksi rouheeksi. Levitä tuorejuustokuorrute pullien päälle ja ripottele pinnalle keksimurska.

cookies and cream pullat
Keksipullat

Yhteistyössä

Kategoriat

Pullat Yhteistyö

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia