Cookies and cream -pullat
12 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pullataikina
- 2½ dl maitoa
- 1 pss (11g) kuivahiivaa
- ¾ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- ½ tl suolaa
- 1 kananmuna + 1 keltuainen
- 7 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita
Täyte
- 1 pkt Ballerina vaniljakaakao ja merisuola-keksejä
- 75 g voita
- 1 dl fariinisokeria
Voiteluun
- 1 valkuainen
Kuorrute
- 175 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl vanilja-aromia
- 2 rkl maitoa
- ½ pkt Ballerina vaniljakaakao ja merisuola-keksejä
Ohjeet
Pullataikina
Lämmitä maito 37 ℃:seen. Lisää joukkoon hiiva, sokeri, vanilja, suola ja munat. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se alkaa muuttua kimmoisaksi. Vaivaa joukkoon pehmeä voi ja jatka vaivaamista vielä muutama minuutti. Peitä taikinakulho kelmulla ja anna kohota kaksinkertaiseksi (noin tunti).
Täyte
Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Kauli kohonnut taikina jauhotetulla alustalla noin 60 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä pinnalle pehmeä voi. Ripottele voin päälle fariinisokeri ja keksimurut. Kieritä taikina rullaksi ja leikkaa kahteentoista palaan.
Nostele palat leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 30 x 35 cm). Peitä vuoka muovipussilla ja anna pullien kohota vielä noin 30 minuuttia.
Lämmitä uuni 180 ℃:seen. Voitele kohonneet pullat kevyesti valkuaisella. Paista uunin alatasolla noin 25–30 minuuttia.
Kuorrute
Anna pullien jäähtyä hetki. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja vanilja yhteen. Ohenna kuorrutetta hieman maidolla. Murskaa keksit karkeaksi rouheeksi. Levitä tuorejuustokuorrute pullien päälle ja ripottele pinnalle keksimurska.
Nyt on kiva resepti, tuosta saa monta variaatiota, pitää ottaa omaan ”kokoelmaan” mukaan.
Kyllä tää on hyvä lisä pullapäivään!