Pistaasi-vadelmamarengit

Pistaasi-vadelmamarengit

11. 12. 2020
Pähkinäiset ja vadelmaisen kirpeät marengit ovat oiva lahjaidea. Ne säilyvät hyvin ja sopivat myös gluteenittomaan ruokavalioon.

Ihanan rapeat jättimarengit sopivat loistavasti kahvivaraksi kotiin tai lahjaksi annettavaksi. Ne säilyvät hyvin huoneenlämmössä, kun suojaat ne kosteudelta ilmatiiviseen rasiaan tai purkkiin. Pistaasi-vadelma on loistava makuyhdistelmä, mutta marenkejen makuja on helppo vaihdella omien mieltymysten mukaan. Erilaiset pähkinät, suklaa ja kuivatut hedelmät sopivat hyvin marenkien maustamiseen. Muista kuitenkin, jos lisäät marenkiin rasvaa sisältäviä ainesosia, niitä ei saa sekoittaa liikaa, ettei marenki pääse lässähtämään. Suklaa pitää siis jättää marenkiin raidoiksi ja liian suurta määrää pähkinöitä ei voi massaan lisätä.

pistaasi-vadelmamarengit
pistaasi-vadelmamarengit

Pistaasi-vadelmamarengit

5 annosta / yli 60 min / helppo GM

Ainesosat

  • 3 valkuaista
  • 2 dl erikoishienoa sokeria
  • 1 tl etikkaa
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • 50 g rouhittuja, suolaamattomia pistaasipähkinän sydämiä
  • 10 g pakastekuivattua vadelmarouhetta

Ohjeet

Kuumenna uuni 125 °C:seen.

Mittaa valkuaiset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes sokeri on täysin sulanut ja vaahto on kovaa ja kiiltävää. Kääntele joukkoon etikka, maissitärkkelys, puolet pistaasipähkinöistä sekä vadelmarouhe. Nostele vaahto leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle suuriksi keoksi. Ripottele pinnalle jäljelle jäänyt pähkinärouhe.

Paista marenkeja noin 30 minuuttia. Laske lämpötila 100 °C:seen ja jatka paistamista noin 45 minuuttia tai kunnes marengit irtoavat nostettaessa helposti leivinpaperista.

Kategoriat

Joulu Muut

Avainsanat

marenki pähkinä

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia