Sydämellinen suklaakakku

08. 02. 2021
Herkullinen appelsiini-suklaakakku koristellaan pienillä sydämillä ystävänpäivään sopivaksi. Näyttävä koristelu yllättää helppoudellaan.

Kaupallinen yhteistyö Dr. Oetkerin kanssa.

Sunnuntaina vietetään ystävänpäivää, joten tämä viikko hempeillään oikein urakalla. No on luvassa kyllä myös superöverit laskiaispullat, joiden esittelyä odotan myös todella innolla. Nyt kuitenkin laitetaan vaaleanpunaiset lasit päähän ja aletaan tekemään vuoden söpöimpiä leivonnaisia.

Halusin tehdä tämän vuoden ystävänpäiväkakusta näyttävän, mutta kuitenkin todella helpon toteuttaa. Sydämethän ovat erottamaton osa ystävänpäivää ja tähän vuoteen kaipaamme varmasti vielä tavallista enemmän sydämiä ja rakkautta, joten päätin kuorruttaa koko kakun pienillä sydämillä. Eri väriset sydämet tuovat kakkuun näyttävyyttä ja vaikka itse valitsin klassisia ystävänpäivän sävyjä, voit säväyttää käyttämällä myös muita värejä. Dr.Oetkerin valikoimasta löydät käytettämieni värien lisäksi myös. keltaista, sinistä, vihreää ja mustaa. Värejä voi myös sekoittaa keskenään vaivaamalla kahta tai useampaa väriä hetken yhteen. Näin voit tehdä vaikka upean sateenkaarisydänkakun. Massojen värjääminen onnistuu myös Dr.Oetkerin geeliväreillä, joissa värivalikoima on vielä kattavampi. Massat ja geelivärit löytyvät perusmarkettien leivontahyllystä, joten tätä kakkua tehdessä ei tarvitse etsiä raaka-aineita erityisliikkeistä.

Tämä kakku on aivan loistava projekti harjoitella sokerimassan käyttöä, eikä se vaadi aikaisempaa kokemusta massojen käytöstä. Koska sokerimassaa ei käsitellä suurina levyinä ja koko kakkua ei päällystetä tasaisesti massalla, erityinen varovaisuus ei kakun teossa ole tarpeen. Muotilla otettavat sydämet eivät myöskään vaadi valtavaa sorminäppäryyttä, joten jos osaat leipoa piparkakkuja, osaat varmasti koristella myös tämän kakun.

Koristeet otetaan siis pienillä piparkakkumuoteilla levyksi kaulituista sokerimassoista. Massan kaulitsemisessa kannattaa vain muistaa, että pitää massan liikkeessä ja muistaa irrottaa sen välillä pöydästä. Voit käyttää kaulitsemisessa apuna pienen määrän tomusokeria tai maissitärkkelystä. Ripottele tomu pöydälle siivilän avulla, jolloin se levittyy tasaisesti, eikä isot paakut tartu massaan. Kaulimisessa kärsivällisyys on valttia, älä siis yritä kaulita parilla liikkeellä massaa sileäksi, vaan ohenna sitä kevyesti kaulimalla ja aina välillä nostamalla irti alustasta. Sydämet voi valmistaa jo edellisenä päivänä ja antaa niiden kuivahtaa leivinpaperin päällä. Voit myös painella kakun pintaan pehmeitä sydämiä, jos et jaksa valmistaa niitä etukäteen.

Kakun pohja on ihanan mehevää suklaakakkua (mikä olisikaan sopivampi ystävänpäivään?) ja täytteenä on raikas appelsiinimousse. Moussesta saadaan ihanan paksut kerrokset, kun ne hyydytetään liivatteella. Kakun kuorruttamisessakaan ei tarvitse olla aivan turhan tarkka, sydämet kyllä peittävät pienet epäkohdat. Muista vain, että kuorrutteen tulee olla helposti levittyvää, joten voin on oltava oikeasti huoneenlämpöistä. Muuten kuorrutteesta tulee todella paksu ja se ei leviä helposti kakun pintaan.

Sydämellinen suklaakakku

12 annosta / yli 60 min / keskitaso

Huom. Voit tehdä koristesydämet halutessasi valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Ainesosat

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl Dr.Oetker soodaa
  • 1 dl öljyä
  • 2½ dl fariinisokeria
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 munaa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl Dr. Oetker vanilja-aromia

Täyte

  • 3 kpl Dr.Oetker liivatelehtiä
  • 150 g valkosuklaata
  • 1 appelsiini
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl vispikermaa

Kuorrute ja koristelu

  • 150 g voita
  • 3½ dl tomusokeria
  • 1 tl Dr.Oetker vanilja-aromia
  • 2 rkl maitoa
  • Dr. Oetker valkoista sokerimassaa
  • Dr. Oetker vaaleanpunaista sokerimassaa
  • Dr. Oetker punaista sokerimassaa

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 15 cm). Vuoraa vuoan reunat korkealla leivinpaperireunuksella. 

Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, suola ja sooda yhteen. Sekoita toisessa kulhossa öljy, fariinisokeri, jogurtti, munat, vesi ja vanilja. Kaada nesteet jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Jäähdytä

Täyte

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja jätä odottamaan. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori ohuelti kulhoon. Purista joukkoon ½ appelsiinin mehu. Lisää tuorejuusto ja sokeri ja sekoita tasaiseksi. 

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna toisen appelsiinipuolikkaan mehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana appelsiini-tuorejuustoseokseen. Sekoita joukkoon suklaa ja kääntele viimeisenä sekaan kermavaahto. 

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen pohja korkealla leivinpaperireunuksella vuoratun irtopohjavuoan sisään. Kaada päälle puolet täytteestä. Toista sama uudelleen ja laita viimeinen pohja päälle kanneksi. Anna kakun hyytyä kylmässä yön yli. 

Kuorrute ja koristelu

Kauli sokerimassat ohueksi levyksi tomusokeroidulla alustalla. Ota pienellä sydänmuotilla paloja massoista. Anna sydämien kuivahtaa leivinpaperin päällä. 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri, maito ja vanilja ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Aseta hyytynyt kakku tarjoilualustalle ja kuorruta ohuelti. Laita kakku kylmään 15 minuutiksi ja kuorruta sitten uudelleen paksummalla kerroksella. Tasoita pinta ja painele täyteen sydämiä.

Yhteistyössä

Kategoriat

Täytekakut Yhteistyö

Avainsanat

Ystävänpäivä

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia