Smores

Smores

27. 02. 2024
Klassinen nuotioherkku syntyy nopeasti myös mikrossa. Uutta potkua klassikkoon tuovat erilaiset maustetut suklaat.

Kaupallinen yhteistyö Kantolan keksien kanssa. 

S'mores eli kahden keksin väliin puristettu paahdettu vaahtokarkki ja herkullisesti sulava suklaa on klassinen nuotiherkku Yhdysvalloista. Meillä rakastetaan nuotiolla paistettuja vaahtokarkkeja, mutta S'moreseja tuli testattua ensimmäistä kertaa kunnolla vasta tällä hiihtolomalla, kun suuntasimme lasten ja ukin kanssa Emäsaloon nauttimaan ihanasta talvipäivästä ja tietysti hyvistä eväistä.

Laukkuun pakattiin vihisten ja tofuvartaiden lisäksi vaahtokarkkeja, suklaata ja tietenkin Kantolan Cream Crackereitä. Kun ruokaeväät oli syöty, siirryttiin grillailemaan vaahtokarkkeja. Paahtunut vaahtokarkki puristettiin suklaapalan kanssa tiukasti kahden cream crackerin väliin ja koko herkku nautittiin ihanassa pakkaskelissä. Ensimmäisellä kierroksella suklaat jäivät pakkasesta johtuen hieman koviksi, joten toisia vaahtokarkkeja paistaessa laitoin suklaan ja alemman keksin ottamaan pientä lämpöä grillin reunamalle, jolloin kuuma vaahtokarkki jaksoi sulattaa hieman lämpimään suklaan juuri sopivasti.

smores
smores

Ja niin ihanaa, kuin Smoresien nauttiminen nuotion äärellä onkin, joskus on kiva saada myös kotona nopeasti jotain hyvää. Niinpä kehittelinkin Smoresista oman mikroversion, joka valmistuu kotioloissa alle minuutissa (todellinen pikaresepti siis). Mikroa kannattaakin pitää silmällä ja lämmittää vaahtokarkkia vain 30 sekuntia kerrallaan, herkku on valmis, kun vaahtokarkki on pullistunut sopivasti. Nopea mikroherkku onnistuu loistavasti myös lapsilta, joten Cream Crackerit, vaahtokarkit ja suklaa saattavat kadota kaapista yllättäen.

S'moresien väliin kannattaa kokeilla rohkeasti erisuklaavaihtoehtoja. Meidän perheen suosikeiksi nousi ehdottomasti Pandan Karamellimuru ja Banaanifudge suklaat. Vähän jopa yllätyin, kun pidin tuosta banaanifudgesta niin paljon (ehkä siitä täytyy jossain vaiheessa kehitellä jotain muutakin herkkua).

Smores

12 annosta / alle 30 min / erittäin helppo

Ainesosat

  • 24 kpl (1 pkt) Kantolan Cream Cracker -keksejä
  • 24 palaa Panda maitosuklaata (tai esim. Panda Karamellimuru maitosuklaata)
  • 12 vaahtokarkkia

Ohjeet

Nuotiolla

Aseta vaahtokarkki tikunnokkaan ja grillaan kunnes se on saanut hieman väriä ja sisältä pehmeän rakenteen. Purista vaahtokarkki kahden keksin väliin yhdessä suklaapalojen kanssa.

Mikroaaltouunissa

Aseta Cream Cracker -keksi mikron kestävälle lautaselle ja nosta päälle kaksi palaa suklaata. Aseta vaahtokarkki tukevasti suklaapalojen päälle. Kuumenna noin 30 sekuntia, tai kunnes vaahtokarkki on turvonnut selvästi suuremmaksi. Purista päälle toinen keksi ja nauti.

smoresit mikrossa
smores

Yhteistyössä

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia