Sitruuna-marenkimutakakku

Sitruuna-marenkimutakakku

30. 04. 2025
Mehevää mutakakkua, kuohkeaa täytevaahtoa ja ihanan makeaa marenkia; Tämän herkullisen raikkaan kakun jokaisessa kerroksessa maistuu ihanan pehmeästi sitruuna.

Herkullisen raikas sitruuna-marenkimutakakku tehty kaupallisessa yhteistyössä Finefoodsin kanssa.

sitruuna-marenkimutakakku
sitruunamutakakku

Sitruuna-marenkimutakakku

12 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 150 g valkosuklaata
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 prk MacKays Lemon Curdia
  • 2 munaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl vadelmia

Täyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 0,5 prk MacKays Lemon Curdia

Koristelu

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • MacKays Lemon curdia
  • tuoreita vadelmia

Ohjeet

Vuoraa pyöreä (noin 20 cm) vuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen. Sekoita joukkoon Lemon curd. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon suklaa, sitten jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Ripottele pinnalle vadelmat. Paista noin 30 minuuttia, keskiosan tulee olla vielä taikinainen. Jäähdytä.

Vatkaa täytettä varten tuorejuusto, kerma ja tomusokeri todella paksuksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon Lemon curd. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja anna asettua kylmässä muutama tunti.

Mittaa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Aseta kulho kuumavesihauteeseen ja vatkaa kevyesti, kunnes sokeri on sulanut ja seoksen lämpötila noin 63 astetta. Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa huoneenlämpöiseksi. Pursota vaahto heti kakun päälle. Älä pursota liian lähelle reunoja, ettei pehmeä vaahto sorru. Ruskista halutessasi kaasupolttimella. Viimeistele kakku Lemon curdilla ja vadelmilla.

sitruuna-marenkimutakakku
sitruuna-marenkimutakakku

Yhteistyössä

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia