Popcorn-keksikakku

Popcorn-keksikakku

25. 11. 2022
Täydellinen suolaisen ja makean yhdistelmä syntyy popcprnista, kekseistä ja suklaasta. Helppo kakku sopii lahjaksi tai vaikka pikkujoulupöytään.

Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Kantolan kanssa.

Tässä tulee pikkujoulukauden hauskin ja helpoin herkku! Popcornista, kekseistä ja vaahtokarkeista valmistuva kakku on helppo toteuttaa vaikka lasten kanssa ja se maistuu varmasti koko perheelle. Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii tässä kakussa aivan loistavasti ja kakku on juuri sellainen, jota helposti tulee maisteltua pala jos toinenkin.

Kakku säilyy huoneenlämmössä useita päiviä, joten se on myös aivan mainio lahjaidea, pakkaat sen vain kauniiseen sellofaaniin ja sidot nauhan ympärille. Lasisen kuvun alla kakku toimii piparkakkutalon tapaan koristeena, sen pienen hetken, minkä maltat pitää siitä näppisi erossa. Itsellä ainakin lasikuvun alla oleva kakku oli aivan liian houkuttava ja siitä tuli silloin tällöin ohi kävellessä vesiteltyä paloja.

Alunperin olin ajatellut tehdä kranssimallisen pavlova, mutta onneksi muutin mieleni ja päätin toteuttaa kranssikakun hieman eri tavalla. Tämä popcornkakku muistuttaa hieman rocky roadia, mutta suklaan sijaan kakku sidotaan yhtenäiseksi sulatetulla vaahtokarkilla. Ja rocky roadin tapaan kakkuun voi käyttää lähes mitä tahansa. Itse käytin tietysti omia lempikeksejäni, eli Kantolan vaniljakaakao ja merisuola, joissa pikkusuolakiteet antavat kekseille sopivasti särmää. Koristelu hoidettiin piparipalloilla, jotka ovat Kantolan sesonkituote. Ostan niitä joka vuosi kakun koristeiksi heti kun ne tulevat kauppoihin, mutta naposteluunhan ne usein päätyvät. Paksu suklaakuori rapean piparkakun päällä vaan on jotain vastustamatonta.

popcornkakku
Popcorn-keksikakku

Popcorn-keksikakku

20 annosta / alle 30 min / erittäin helppo

Ainesosat

 • 12 dl (reilu puoli pussia) Taffel Popcorn seasaltia
 • 1 dl Taffel suolapähkinöitä
 • 1 pkt (205 g) Kantolan vaniljakaakao ja merisuola Ballerina -keksejä 
 • 150 g vaahtokarkkeja
 • 50 g voita
 • 50 g Pandan valkosuklaata
 • 50 g Pandan maitosuklaata
 • ½ pss Kantolan pallopipari valkosuklaata
 • ½ pss Kantolan pallopipari maitosuklaata
 • ½ pss Kantolan Möhkis suklaarakeita
 • ½ pss Pandan Choco lakrits mansikka-suklaapalloja
 • karkkikeppejä

Ohjeet

Voitele suuri kahvikakkuvuoka. Sekoita popcornit, pähkinät ja rouhitut Ballerinat yhteen.

Mittaa vaahtokarkit ja voi kulhoon ja sulata mikroaaltouunissa 20–30 sekunnin välein sekoittaen, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Sekoita vaahtokarkit popcorn-keksiseokseen ja kaada vuokaan. Painele seos vuokaan ja kumoa tarjoilualustalle.

Sulata Valkosuklaa ja maitosuklaa omissa pursotinpusseissaan laittamalla pussi vesihauteeseen tai mikroon (jos käytät mikronkestäviä pusseja). Leikkaa pussin kärki auki ja pursota kakun päälle. Kiinnitä pallopiparit, möhkikset, lakupallot ja karkkikepit suklaaseen. Anna kakun asettua muutama tunti jääkaapissa. Asettumisen jälkeen kakun voi säilyttää huoneenlämmössä. Leikkaaminen on helpointa sahalaitaisella veitsellä.

Popcorn-keksikakku
Popcorn-keksikakkupala

Yhteistyössä

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia