Pöllökakku

09. 04. 2015
Keväisen pöllökakun malli on helppo toteuttaa ja se ilostuttaa niin lapsia kuin aikuisiakin.

pollokakku

Sain Dr. Oetkeriltä testiin uusia sokerimassoja kevään ihanan raikkaissa väreissä. En ollutkaan pitkään aikaan tehnyt sokerimassakakkuja, mutta kun minua pyydettiin tekemään mallikakkua Dr. Oetkerille mieleen palasi ajatus pöllökakusta. Ja mikäs sen keväisempää kuin lintu, kukat ja juuri puhjenneet lehdet. Halusin tehdä kakusta yksinkertaisen toteuttaa, mutta silti näyttävän ja oikein värikkään. Kakku sopii loistavasti lastenjuhliin, mutta koska pöllöt on niiiin muodissa, ilostuttaa tämä kakku varamasti aikuisiakin.

Tekemäni mallikakun pöllö on hauskan pinkki, mutta sain tilaisuuden tehdä myös poikamaisemman version, kun minua pyydettiin tekemään kakku 1-vuotiaan pojan synttäreille.

pollokakku2

Mielestäni nuo Dr Oetkerin massat on helposti muovailtavia ja koristeet kuivuvat hyvin ilman erillisiä kovetusaineita. Kakun päällystyskin sujui noilla ilman ongelmia vaikka en kovin montaa kertaa ole kokonaista kakkua päällystänytkään massalla. Värit ovat ihanan raikkaita ja niitä voi sekoittaa yhteen ja värjätä esimerkiksi Oetkerin geeliväreillä. Massoja voi myös maustaa pienellä määrällä aromia, jolloin se ei maistu enää pelkästään sokerille. Tällöin massaan kannattaa lisätä tomusokeria, jottei siitä tulee tahmeaa. Myös kaakaolla maustaminen ja värjääminen toimii hyvin (tässä kakussa puu on värjätty kaakaojauhetta käyttäen), tosin silloin työskentelyssä pitää olla nopea, jottei massa ala kuivua ja halkeilla.

Lisää ihania vinkkejä massojen käyttöön löytyy Oetkerin leivo ja koristele- facebook sivulta ja instagramista #leivojakoristele.

 

 

Kategoriat

Täytekakut

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia