Mehevä suklaakakku

26. 02. 2020
Täydellisen mehevä pohja ja tuhdin suklainen kuorrute tekevät tästä kakusta jokaisen suklaanystävän unelman. Herkullinen kakku sopii myös pakastettavaksi.

Täydellinen suklaakakku on mielestäni herkullisen mehevä ja TODELLA suklainen. Erilaiset mousset ja vaahdot ovat aivan ihania kakun täytteitä ja ne soveltuvat loistavasti yhteen suklaisen pohjan kanssa, mutta jos mieli tekee oikeasti suklaakakkua, valitsen kakun joka on käytännössä suklaata suklaalla. Tämä kakku on juuri sellainen.

Vaikka kakku on gluteeniton (älkää säikähtäkö) se on todella mehevä ja herkullinen. Pohjan jogurtti ja kahvi auttavat pitämään pohjan herkullisena. Varo kuitenkin ylipaistoa, ettei pohja kuivu. Pohjien jäähdyttäminen kannattaa tehdä vielä kuvun alla, jotta niistä jäähtyessään irtoava höyry imeytyy takaisin pohjiin ja pitää ne mehevinä.

Kuorrute onkin sitten silkkaa suklaata, jolle muscovadosokeri tuo lisää syvyyttä. Anna kuorrutteen jäähtyä niin, että koostumus on oikeasti levittyvää. Mikään ei ole surullisempaa, kuin vaivalla tehty kakku ja sen päälle kiirehditty kuorrute, joka osittain valuu kakun päältä pois.  Ja jos säilytät kakkua jääkaapissa ennen tarjoilua, anna sen lämmetä huoneenlämpöön ennen nauttimista, maut tulevat ehdottomasti paremmin esiin huoneenlämpöisessä kakussa.

Mehevä gluteeniton suklaakakku

15 annosta / yli 60 min / keskitaso G

Ainesosat

Pohja

  • 75 g voita
  • 2½ dl riisijauhoja
  • 1½ dl kaakaojauhetta
  • ½ dl maissitärkkelystä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1½ tl soodaa
  • 3½ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2½ dl jogurttia
  • 1¼ dl erittäin vahvaa kahvia

Täyte ja kuorrute

  • 1¼ dl vettä
  • ½ dl muscovadosokeria
  • 175 g voita
  • 300 g tummaa suklaata

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 175 °C:seen. Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. noin 15 cm). Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla.

Sulata voi ja jätä odottamaan. Siivilöi kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää voi, munat, jogurtti ja kahvi ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissaan ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin. 

Leikkaa jäähtyneiden pohjien epätasainen pinta pois ja halkaise pohjat kahteen osaan.

Täyte ja kuorrute

Mittaa kuorrutetta varten vesi, sokeri ja voi kattilaan ja kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Kaada seos hienonnetun suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Laita seos jääkaappiin ja jäähdytä välillä sekoitellen. Kun kuorrute on sopivan paksua levitettäväksi, aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle. Levitä pieni osa kuorrutteesta ensimmäisen pohjan päälle. Nosta päälle toinen pohja ja toista sama vielä kaksi kertaa. Kuorruta koko kakku lopulla kuorrutteella.

Resepti ja kuvani julkaistu aiemmin Gluteeniton leivonta 1/2019 -lehdessä.

Kategoriat

Täytekakut

Avainsanat

kahvi suklaa

Kommentit(6)

  
  • Nimetön sanoo:

    Voiko riisijauhot korvata gluteenittomilla jauhoilla?

    • Hei! Tarkoitatkohan gluteenittomalla jauhoilla jauhoseosta? Voit korvata riisijauhon jauhoseoksella. Huomioi kuitenkin, että eri jauhoseosten nesteen sitomiskyky ja koostumus vaihtelevat jonkin verran, joten pieniä eroja pohjan koostumukseen saattaa tulla.

  • Kotileipuri sanoo:

    Hei!

    Minua kiinnostaisi, oletko tehnyt tuon valokuvassa olevan kakun kaksinkertaisella ohjeella, sillä valokuvassa kakussa näyttää olevan 4 kerrosta kahden sijaan.

    • Hei! Kiitos kommentistasi. Ohje ei ole kaksinkertainen, vaan pohjat leikataan kahteen osaan, kuten tuossa pohjan ohjeen viimeisessä lauseessa mainitaan. Sen sijaan kokoamisvaiheen ohjeessa oli pientä epäselvyyttä, korjasin sen nyt selkeämmäksi.

  • tansku sanoo:

    Vitsi mikä kakku! Lähtee kyllä kokeiluun.

    Pystyisitkö lisätä blogisi blogit.fi sivustolle? Helpottaisi seuraamista 🙂

Samankaltaisia kirjoituksia