Luukku 20: Suklaa-pähkinäwhoopiet

20. 12. 2016
Näissä whoopie-leivonnaisissa maistuu suklaan ja maapähkinöiden lisäksi kinuski. Vaarallisen hyvää, ja vaikka herkku tuhtia onkin, on vaikea syödä vain yksi.

Aattoon enää muutama päivä aikaa ja nyt on hyvä miettiä joulupöydän jälkiruokia. Huomenna joulukalenteri tarjoaa loistavan jälkiruokakakun, mutta tänään keskitytään pienempiin herkkuihin. Nämä whoopiet on aivan taivaallisia, niissä yhdistyvät yhden suosikkisuklaani, eli snickersin herkullisimmat osat. Suklaa, kinuski ja pähkinät ovat kuin luotuja toisilleen ja nämä herkut katoavat pöydästä varmasti ensimmäisenä.

Suklaa-pähkinäwhoopiet

16 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 100 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • ¾ dl muscovadosokeria
  • 2¼ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaota
  • 1 tl leivinjauhetta

Kinuski

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria

Täyte

  • 2½ dl tomusokeria
  • 50 g voita
  • 125 g maapähkinävoita
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Ohjeet

Pohja

Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää voi-suklaaseos vaahtoon. Sekoita vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin 10 minuutiksi.

Levitä taikinasta 32 kasaa leivinpapereilla vuoratuille uunipelleille. Jätä tilaa kasojen väliin, sillä ne leviävät uunissa. Paista 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Kinuski

Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia tai kunnes kylmään vesilasiin tiputettu pisara muodostaa siistin pisaran lasin pohjalle. Jäähdytä kinuski kunnolla.

Täyte

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää maapähkinävoi ja vanilja-aromi ja vatkaa tasaiseksi. Kääntele joukkoon tuorejuusto. Levitä puolelle pohjista kinuskia ja reilu lusikallinen täytettä. Paina toinen pohja päälle.

Kategoriat

Joulu Kuppikakut

Avainsanat

kinuski pähkinät suklaa

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia