Kaurapalat nougatilla

Kaurapalat nougatilla

09. 09. 2021
Rapeat kaurapalat muistuttavat tuttuja kauralastuja. Helppo kaurapohja saa päälleen paksun nougatkuorrutteen.

Rakastan perinteisiä kauralastuja ja niihin sisältyy paljon muistoja. Kauralastut ovat usein ensimmäisiä leivonnaisia, joita lapset saavat leipoa ihan itse ja niin taisi olla omallakin kohdallani. Ne ovat kaikesta vaatimattomuudestaan huolimatta todella herkullisia ja niiden rapeudessa on jotain täysin vastustamatonta. Jopa niin vastustamatonta, etten ole vielä tähänkään päivään mennessä saanut kuvattua omaa kauralastureseptiäni blogiin, ne kun aina tuppaavat katoamaan ennen kuvaushetkeä.

Näissä herkullisissa kaurapaloissa on sama rapeus ja herkullisuus, mutta olin kerrankin tarkkana, etteivät palat katoa ennen kuvausta. Kaurapalat eivät olleet minulle entuudestaan tuttuja, mutta kiinnostuin heti, kun törmäsin kuvaan instagramissa. Tutkiskelin asiaa enemmän ja ilmeisesti nämä ovat Ruotsissa aika tunnettuja ja kulkevat siellä nimellä havrerutor eli kauraruudut. Perinteisesti päällisenä on suklaata tai nougatia. Kaapissa sattui olemaan sopivasti Sallisen nougat-patukka (vähän vain aloitettu) ja halusin saada sen käytettyä, ennen kuin se tulee kokonaan syödyksi. Ostin vielä toisen patukan, jotta palojen päälle saadaan kunnon kerros (siitä tuo 250-300G, koska omani oli vajaa).

Näistä tulikin aivan ihania. Oma pohjani jäi hieman vaaleaksi, ensi kerralla paahdan sitä vielä hieman pidempään, mutta herkullista tämä oli vaaleammallakin pohjalla. Pidempään paahtunut pitää vain muotonsa vielä paremmin syömisvaiheessa. Ja nougat muuten sulaa niin helposti, että sen voi vain nostella lämpimien ruutujen päälle. Hetken odottamisen jälkeen sen voi levittää tasaiseksi kerrokseksi. Jäähtymisen odottelu olikin sitten tuskaista, mutta suosittelen kuitenkin malttamaan siihen asti, että nougatkin on täysin asettunut.

kaurapalat nougatilla
kaurapalat nougatilla

Kaurapalat nougatilla

20 annosta / 30 - 60 min / erittäin helppo MU

Ainesosat

Pohja

  • 9 dl kaurahiutaleita
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g voita

Kuorrute

  • 250-300 g nougatia (esim. Sallisen tai Marabou)

Ohjeet

Pohja

Vuoraa uunivuoka (noin 25 x 30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200 ℃:seen.

Sekoita kaurahiutaleet, leivinjauhe ja sokerit yhteen. Sulata voi ja sekoita kaurahiutaleseokseen. Kaada massa esivalmisteltuun vuokaan ja painele kevyesti paikalleen. Paista noin 15-20 minuuttia tai kunnes ruudut ovat saaneet hieman väriä ja sokeri on alkanut kuplia.

Anna ruutujen jäähtyä hetki (kunnes sokeri on lakannut kuplimasta) ja levitä päälle siivutettu nougat. Odota muutama minuutti ja tasoita nougat sileäksi kerrokseksi. Jäähdytä jääkkaappikylmäksi ja leikkaa paloiksi.

Kategoriat

Piirakat Yleinen

Avainsanat

nougat pähkinä

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia