Discokakku

18. 09. 2020
Musta kuorrute antaa upean kontrastin kirkkaan värikkäille disco-koristerakeille. Hauska fault line -koristelu on yllättävän helppo tehdä.

Syksy tekee kovaa vauhtia tuloaan ja meidän perheessä se tarkoittaa synttärikautta. Yleensä olemme pitäneet suuret juhlat, mutta tänä vuonna juhlitaan vähän useammat pienet juhlat ja sehän tarkoittaa entistä enemmän leipomista.

Synttärit tarkoittavat lähes poikkeuksetta myös täytekakun leipomista. Aika harvoin tulee muuten tehtyä ihan täytekakkua, yleensä leivon selvästi enemmän erilaisia brownieita ja kääretortutkin ovat olleet viimeaikoina kovasti mielessä. Näitä molempia onkin tulossa ihan lähiviikkoina. Nyt innostuin kuitenkin väreistä ja kaivoin tämän keväällä tekemäni discokakun ohjeen esiin.

Tämä kakku sai innoituksensa Dr Oetkerin ihanan värikkäistä discorakeista. Vastapainoksi ja 70-luvun discotunnelmaa luomaan valitsin mustan kuorrutteen, jotta rakeet tulevat mahdollisimman hyvin esiin. Fault line -kakut ovat mielestäni juuri tarkoitettua tällaiseen ja näyttääkin, kuin musta kuorrute olisi revennyt ja päästänyt discon valloilleen. Ainakin mielikuvituksessani.

Discokakku

15 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl erikoishienoa sokeria
  • 2 tl Dr. Oetker aitoa vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • ½ tl Dr. Oetker leivinjauhetta

Täyte

  • 2 dl appelsiinimehua
  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl vispikermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl Dr. Oetker aitoa vaniljasokeria
  • 100 g mustikoita
  • 100 g vadelmia

Kuorrute ja koristelu

  • 300 g voita
  • 2 pss Dr. Oetker suklaakuorrutetta
  • 5 rkl maitoa
  • Dr. Oetker mustaa geeliväriä
  • 2 prk Dr. Oetker disco -koristerakeita
  • Dr. Oetker writing gel gold
  • Dr. Oetker koristekirjaimia 

Ohjeet

Pohja

Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (halk 15 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe yhteen. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon kahdessa erässä ja kääntele varovasti sekaisin. 

Jaa taikina vuokiin ja paista noin 25 minuuttia, tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Halkaise jäähtyneet pohjat kahteen osaan.

Täyte

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sokeri ja vaniljaoskeri maitorahkaan. Kuumenna ½ dl appelsiinimehua ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana rahkan joukkoon. Kääntele joukkoon kermavaahto ja marjat.

Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle korkealla leivinpaperireunuksella korotetun kakkuvuoan reunuksen sisään. Kostuta pohja appelsiinimehulla ja levitä päälle kolmasosa täytteestä. Toista sama vielä kaksi kertaa ja aseta viimeinen pohja päälle kanneksi. Anna kakun asettua kylmässä seuraavaan päivään.

Kuorrute

Laita pehmeä voi ja suklaakuorrutejauhe kulhoon. Vatkaa 4 minuuttia. Lisää huoneenlämpöistä maitoa, kunnes saat pehmeästi levittyvän kuorrutteen. Kuorruta kakku ensin ohuelti ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Värjää loput kuorrutteesta mustaksi. Levitä paksu raita kuorrutetta kakun keskelle. Painele raita täyteen koristerakeita. Pursota paksumpi kerros kuorrutetta koristeraeraidan ylä- ja alapuolelle. Tasoita pinta. Pursota loput kuorrutteesta kakun päälle. 

Viimeistele kakku maalaamalla kreemin reunat kultageelillä ja koristelemalla kakku vielä koristekirjaimilla.

Yhteistyössä

Kategoriat

Täytekakut Yhteistyö

Avainsanat

mustikka vadelma

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia