Appelsiini-suklaapalat
30 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1½ tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 dl appelsiinimehua
- 1½ dl rypsiöljyä
- 2 munaa
- 1½ dl appelsiinimarmeladia
Kuorrute
- 2 rasiaa ( 500 g) Brunberg Laktoosittomia maitosuklaa-appelsiinikonvehteja
- 5 dl kuohukermaa
Koristelu
- 1 dl kuohukermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl sokeria
- syötäviä kukkia
- kultaisia koristerakeita
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
Sekoita jauhot, sokeri, siivilöity kaakaojauhe, sooda ja suola yhteen. Sekoita toisessa kulhossa jogurtti, appelsiinimehu, öljy ja munat yhteen. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi, vältä kuitenkin liikaa sekoittamista ettei taikinaan muodostu sitkoa. Kaada taikina pellille ja tasoita. Paista noin 15 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä. Levitä appelsiinimarmeladi jäähtyneelle pohjalle.
Kuorrute
Kuori konvehdit kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada se konvehtien päälle. Anna konvehtien sulaa välillä sekoitellen. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi ja levitä vaahto välittömästi pohjan päälle. Anna asettua kylmässä noin 30 minuuttia. Siisti leivonnaisen reunat ja aseta se tarjoilualustalle.
Koristelu
Vatkaa kuohukerma, tuorejuusto ja sokerit paksuksi vaahdoksi. Pursota vaahto kuorrutteen päälle. Viimeistele syötävillä kukilla ja koristerakeilla.
Kommentit(0)