Appelsiini-suklaapalat

Appelsiini-suklaapalat

23. 05. 2025
Pehmeä suklaapohja ja kerros appelsiinimarmeladia yhdistettynä kuohkeaan appelsiini-suklaakuorrutteeseen ihastuttaa varmasti juhlapöydässä.

Appelsiini-suklaapalat leivottu kaupallisessa yhteistyössä Brunbergin kanssa.

Tänä vuonna juhlapöydissä trendaavat erityisesti hillitysti koristellut levykakut. Levykakku onkin erinomainen valinta juhliin, sillä sen voi helposti leikata valmiiksi leivospaloiksi tai se pysyy siistinä vieraidenkin leikatessa. Pitkissä juhlissa tarjoilupöytään voi nostaa kerrallaan vaikka neljäsosan kakkua.

Tämän herkullisen appelsiini-suklaakakun inspiroi Brunbergin uusi laktoositon maitosuklaa-appelsiini konvehti. Ihanasti appelsiinilta maistuva konvehti sopii niin leivontaan kuin suoraan juhlapöytäänkin. Kauniin kääreensä ansiosta se tuo upeaa säihkettä tarjoiluihin.

Tämä appelsiini-suklaakakku tai oikeastaan appelsiini-suklaapalat koostuvat täydellisen mehevästä ja ainoastaan sekoittamalla valmistuvasta kakkupohjasta. Pohjan päälle mehevöittäjäksi levitetään kerros appelsiinimarmeladia. Pohjan päälle levitetään koko kakun paras osa, eli ihanasti appelsiinilta ja suklaalta maistuva kuorrute. Koko kakku viimeistellään yksinkertaisesti pursotuksilla, koristerakeilla ja syötävillä kukilla.

Kakku sopii loistavasti myös pakastettavaksi, kunhan annat sen sulaa hitaaasti jääkaapissa. Tosin se on maistunut aivan mainiolta myös hieman jäisenä suoraan pakastimesta.

 

Appelsiini-suklaapalat
appelsiini-suklaapalat

Appelsiini-suklaapalat

30 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1½ tl soodaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 1½ dl rypsiöljyä
  • 2 munaa
  • 1½ dl appelsiinimarmeladia

Kuorrute

  • 2 rasiaa ( 500 g) Brunberg Laktoosittomia maitosuklaa-appelsiinikonvehteja
  • 5 dl kuohukermaa

Koristelu

  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½  dl sokeria
  • syötäviä kukkia
  • kultaisia koristerakeita

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.

Sekoita jauhot, sokeri, siivilöity kaakaojauhe, sooda ja suola yhteen. Sekoita toisessa kulhossa jogurtti, appelsiinimehu, öljy ja munat yhteen. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi, vältä kuitenkin liikaa sekoittamista ettei taikinaan muodostu sitkoa. Kaada taikina pellille ja tasoita. Paista noin 15 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä. Levitä appelsiinimarmeladi jäähtyneelle pohjalle.

Kuorrute

Kuori konvehdit kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada se konvehtien päälle. Anna konvehtien sulaa välillä sekoitellen. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi ja levitä vaahto välittömästi pohjan päälle. Anna asettua kylmässä noin 30 minuuttia. Siisti leivonnaisen reunat ja aseta se tarjoilualustalle.

Koristelu

Vatkaa kuohukerma, tuorejuusto ja sokerit paksuksi vaahdoksi. Pursota vaahto kuorrutteen päälle. Viimeistele syötävillä kukilla ja koristerakeilla.

Appelsiini-suklaapalat
Laktoositon appelsiini-maitosuklaakonvehti

Yhteistyössä

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia