Hyydytetty korvapuustijuustokakku

Hyydytetty korvapuustijuustokakku

05. 11. 2020
Herkullinen juustokakku kätkee sisäänsä kanelia ja kardemummaa. Täydellinen pohja syntyy kanelipullan makuisista kekseistä.

Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Kantolan keksien kanssa.

Sunnuntaina vietetään isänpäivää, joten on ehdottomasti aika leipoa kakku. Makuvaihtoehtoja miettiessäni mieleen nousi resepti, jota olen suunnitellut jo pitkään, nimittäin hyydytetty versio korvapuustijuustokakusta. Jokainen lukijani varmasti tietää, miten paljon rakastan korvapuusteja ja niiden innoittamana on tullut tehtailtua aika monta erilaista reseptiä. Ajattelin tämän kakun sopivan täydellisesti isänpäivään, sillä kukapa isä ei pitäisi pullasta?

Ajatus kakkuun sai alkunsa jo viime keväänä, kun huomasin Kantolan tuoneen markkinoille uuden Ballerina kanelipulla -keksin. Ihastuin heti, sillä tämähän oli kuin minulle tehty. Meillä syödään aika vähän valmiskeksejä, mutta Ballerina vadelma on tyttäreni suosikki ja täytyy sanoa, että se maistuu kyllä itsellenikin poikkeuksellisen hyvin, rakastan nimittäin sitä hieman sitkeää vadelmasydäntä.

Viime vuosina paljon puhuttanut palmuöljyn käyttö on huolettanut myös minua. Maantieteen opettajana voisin puhua tästä asiasta enemmänkin, mutta leipurina keskityn kakkuihin ja tyydyn etsimään palmuöljyttömiä vaihtoehtoja. Yleensä tämä on aika helppoa, mutta keksien kohdalla tilanne on ollut haastavampi. Käytän keksejä leivonnassa ja erityisesti kakkupohjissa erilaiset täytekeksit ovat mielestäni aivan ihania. Kun täytekeksit surauttaa rouheeksi täytteen kanssa, niihin saa lisämakua ja sitomiseen tarvitaan vähemmän voita. Valitettavasti suurin osa täytekekseistä sisältää palmuöljyä ja niistä leipominen on jäänyt hieman vähemmälle. Niinpä ilahduinkin suunnattoman paljon, kun huomasin Kantolan keksien olevan täysin palmuöljyttömiä. Makuvaihtoehtoja Ballerina täytekekseissä on monia ja ne toimivat loistavasti kakkupohjissa. Kanelipullakeksi on kuin tarkoitettu pohjaksi tälle korvapuustikakulle, se nosti kakun aivan uudelle tasolla ja pähkinäiset keksit tuovat varmasti aivan oman lisänsä suklaisiin kakkuihin.

Tässä korvapuustikakussa keksit antavat pohjaan sopivaa rouheutta ja lisäävät pullan makua. Herkullisen kardemummainen tuorejuustomousse on täydellisen pehmeä. Korvapuustin kanelitäytettä imitoi mausteinen kanelikinuski, joka raidoittaa kardemummamoussen ja viimeistelee kakun.

Hyydytetty korvapuustijuustokakku
Hyydytetty korvapuustijuustokakku

Hyydytetty korvapuustijuustokakku

12 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Kanelikinuski

  • 2¾ dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • 2 liivatelehteä

Pohja

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1-1½ tl kardemummaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl maitoa

Koristelu

Ohjeet

Kanelikinuski

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa kerma, fariinisokeri ja kaneli kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 2 minuuttia. Liuota pehmenneet liivatelehdet kinuskiin. Anna jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen.

Pohja

Vuoraa 20–22 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai käytä leivinpaperireunusta tai reunakalvoa. Murskaa kanelipullakeksit täytteineen ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

Täyte

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita tuoerjuusto, jogurtti, sokerit ja kardemumma yhteen. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna maito, purista liivatteista ylimääräine vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumaan maitoon. Lisää liivateseos tuorejuustoseokseen ohuena nauhan koko ajan sekoittaen. Kääntele viimeisenä joukkoon kerma. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Lusikoi päälle muutama ruokalusikallinen kanelikinuskia. Levitä päälle loput tuorejuustomoussesta ja taas muutama lusikallinen kinuskia. Sekoita kinuskia hieman tuorejuustomousseen pyörittämällä veitsi pari kertaa massojen läpi. Kinuskin tulee kuitenkin jäädä raidoiksi, eikä sekoittua täysin massaan. Tasoita pinta ja kaada päälle loput kinuskista. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristelu

Irrota kakku vuoasta ja siirrä varovasti tarjoilualustalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kakun päälle. Viimeistele kakku Kantolan kekseillä, raesokerilla ja minikorvapuusteilla.

Hyydytetty korvapuustijuustokakku
Hyydytetty korvapuustijuustokakku

Yhteistyössä

Kantolan

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia