Toblerone-suklaakakku

Toblerone-suklaakakku

25. 03. 2013
Joulusta oli kaappiin jäänyt kummittelemaan 400 gramman toblerone, mille piti keksiä käyttöä. Nyt kun itselle tuli taas vuosi lisää niin kutsuin vanhemmat ja sisarukset perheineen kahville. Tämä kakku on "aika" tuhti, siihen tuli yhteensä puoli kiloa suklaata. Mutta täytyy sanoa, että itse tykkäsin ihan todella paljon. Ja niin taisi tehdä muutkin, kun kerrankin kakusta jäi vain pieni pala seuraavalle päivälle.

Suklaakakkupohja:

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl soodaa

100 g voita

100 g tummaa suklaata

1 dl kermaviiliä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Peitä kahden irtopohjavuokan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat voilla. Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikroaaltouunissa. Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne munasokerivaahtoon. Sekoita kevyesti käännellen. Lisää joukkoon voi-suklaaseos ja kermaviili. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista noin 20 minuuttia.

Toblerone-kuorrute

300 g tobleronea

30 g voita

3 dl kuohukermaa

Laita kaikki kuorrutteen aineet kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut. Anna kuorrutteen jäähtyä haaleaksi ja vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella kunnes seos on kuohkeaa.

Levitä 1/3 osa kuorrutetta pohjien väliin lisää päälle 100g rouhittua tobleronea. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle ja reunoille.

Kategoriat

Täytekakut

Kommentit(5)

  
  • Kakkumonsteri sanoo:

    Onpa kivankuuloinen resepti! Pitääpä laittaa korvan taa, kun ens kerran joku tuo ulkomailta toblerone pötköjä 😉 Näyttää tosi herkulliselta!

    • Liisa sanoo:

      Kiitos kakkumonsteri 😀 Tämä oli kyllä hyvää, suunnittelin juuri tekeväni joulusuklaista samaa.

  • Liisa sanoo:

    Harmittavaa kuulla Petu. Täytettä joutuu tosiaan vatkaamaan tehokkaallakin koneella aika pitkään, (noin 15 minuuttia). Sähkövatkaimella tuossa hommassa voi usko loppua, joten suklaan sulattaminen ja lisääminen kermavaahtoon voi olla silloin parempi tapa. Lopputulos ei kuitenkaan ole samanlainen.

  • Petu sanoo:

    Kokeilin kakkua ohjeen mukaan ja ei onnistunut. Kakku jäi löysäksi sisältä ja täyte ei millään vaahtoutunut, Olisi pitänyt vaan tajuta sulattaa ja viilentää suklaa ja lisätä valmiiseen kermavaahtoon.

  • Äiti sanoo:

    No nyt löytyi juttu missä tobleroneakin voi käyttää. Tosi hyvän makuinen vaikken tobleronen ystävä muulloin olekaan.

Samankaltaisia kirjoituksia