Helppo omenapiirakka omenasoseesta
25 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
- 9 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 rkl luontaista vaniljasokeria
- 250 g voita
- 4 munaa
- noin 5 dl omenasosetta
- sokeria
- 1 tl kanelia
Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 200*c asteeseen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Sulata voi ja sekoita jauhoseokseen. Ota 3 dl jauhoseosta toiseen astiaan ja jätä odottamaan. Lisää munat loppuun jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina esivalmistellulle uunipellille. Voit painella taikinaa kevyesti kostutetuin käsin, jotta saat sen koko pelllin kokoiseksi.
Levitä päälle reilukerros omenasosetta. Ripottele tarvittaessa pinnalle sokeria (riippuen soseen makeudesta) ja kanelia. Murustele pinnalle aiemmin sivuun ottamasi jauhoseos. Paista piirakkaa noin 35-40 minuuttia tai kunnes taikinaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.
Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa tai kylmänä sellaisenaan.
Kiva ohje, juuri minulle sopiva, kun en mikään leivonnan ihme ole. Jouduin tässä vähän soveltamaan jauhojen kanssa, kun kaapissa oli vain 5 dl vehnäjauhoa eli käytin sitten sujuvasti myös psylliumkuitua ja grahamjauhoja 🙂 Pohjasta ei tullut samannäköinen kuin kuvassa, mutta hyvänmakuinen silti. Vinkkinä antaisin tähän, että itse käytin RUSKISTETTUA voita ja se sopi tähän älyttömän hyvin. Kannattaa kokeilla 🙂
Hei Jaana! Kiva, että pidit ohjeesta. Hyvin sait sovellettua kaapin aineisiin. Grahamjauhot imevät nestettä hieman erilailla, joten ne eivät ole ihan 1:1 korvattavissa, se on voinut vaikuuttaa myös koostumukseen. Ruskistetulla voilla tehty piirakka on varmasti hyvää, se tuo tähän oman karamellisen lisänsä.
kiitos
Tää on tosi ihanaa sovelsin vähän ohjetta, tein gluteenittomana ja kun eka kerralla piirakka oli mielestäni hieman kuivaa, lisäsin 1dl maustamatonta jogurttia. Siitä tuli aivan ihana, mehevä ja pehmeä piirakka. Käytin piirakkaan loput viimevuotiset omenahillot, sopi hyvin eikä ollut kuitenkaan liian makeaa
Moi Emilia! Ihana, että pidit ohjeesta. Tuo jogurtin lisääminen on hyvä idea, gluteenittomat jauhot kun usein tekevät taikinoista hieman kuivempia. Kiitos vinkistä!
Tämä omenapiirakka on parasta !
Tein piirakkavuoallisen. Oh, dear!
Gluteenittomana onnistuu hyvin.
Ihana kuulla Anna! Tämä on oikein perinteinen resepti ja itsellä tuo aina lapsuuden mieleen 😀