Nopea ja helppo kinderkakku

Nopea ja helppo kinderkakku

18. 04. 2019
Vain viidestä raaka-aineesta syntyvä kinderkakku ihastuttaa helppoudellaan. Makea maitotiiviste tekee kakusta ihanan täyteläisen ja pehmeän.

Jos pääsiäsenä haluaa nauttia ja päästä leivonnassa hieman vähemmällä, tämä muutaman raaka-aineen kakku on loistava valinta. Kinderkakkuja on varmasti nähty huikea määrä viime vuosina, mutta tämä resepti ihastuttaa yksinkertaisuudellaan. Mausta ei siitä huolimatta tarvitse tinkiä, sillä kakku ei häviä maussa vaativimmillekaan versioille. Kakun ihanan täyteläisten moussejen salaisuus on valmis maitotiiviste, joka tekee moussejen rakenteesta ihanan pehmeän. Moussen maitotiiviste jäljittelee myös mielestäni paremmin autenttista kinderin makua, kuin pelkkä valkosuklaa. Suklaa riittää loistavasti pitämään kakun kasassa, joten se ei kaipaa lainkaan liivatetta tai muita hyydyttäjiä.

Jos haluat kakusta hieman vähemmän makean, kannattaa maitosuklaan sijasta käyttää tummaa suklaata, mutta toisaalta juuri tuo makeus ja maitosuklaa saavat kakun maistumaan esikuvaltaan.

Muihin herkullisiin pääsiäisvinkkeihin pääset tästä.

Kinder-moussekakku

12 annosta / 30 - 60 min / helppo MU

Edit. 28.4. Ohjetta tarkennettu ja hyytymisaikaa lisätty. Käytäthän ohjeessa kuohukermaa, koska vispikerma vaahtoutuu tilavuudeltaan suuremmaksi, jolloin suklaa ei jaksa välttämättä hyydyttää sitä.

Ainesosat

  • 175 g vaniljatäytekeksejä (esim. domino)
  • 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 200 g maitosuklaata
  • 200 g valkosuklaata
  • 4 dl kuohukermaa (ei vispikermaa)

Koristelu

  • kinder-munia ja makeisia

Ohjeet

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Vuoraa myös vuoan reunat tai öljyä ja tomusokeroi reunus.

Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Sekoita joukkoon 2 rkl kondensoitua maitoa ja painele seos vuoan pohjalle.

Sulata suklaat omissa kulhoissaan. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä niin, että suklaa on varmasti huoneenlämpöistä. Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi ja kääntele (älä vatkaa, ettei seos lässähdä) joukkoon loput kondensoidusta maidosta. Jaa seos kahteen osaan. Kääntele maitosuklaa nuolijaa käyttäen toiseen osaan. Levitä maitosuklaatäyte pohjan päälle. Toista sama valkosuklaan kanssa ja levitä täyte varovasti maitosuklaakerroksen päälle. Anna kakun jähmettyä pakastimessa reilu tunti tai jääkaapissa vähintään viisi tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Kategoriat

Juustokakut Pääsiäinen

Avainsanat

suklaa

Kommentit(30)

  
  • Nimetön sanoo:

    Vaikuttaako tuossa koossapysymisessä se, mitä suklaata käyttää? Itse haluaisin kakun tehdä gluteenittomana ja sehän onnistuu Pandan suklaista. Eli millä suklaalla olet tehnyt kakun kun noin hienosti onnistunut? Fazer,Panda tms.?

  • Nimetön sanoo:

    Meillä vähän lössähti mutta muuten oikein hyvä

    • Tässä kakussa tosiaan sekoittaminen ja koostumukset tuntuvat olemaan hieman haastavia ja monella kakku jää liian pehmeäksi. Voisinkin yrittää tehdä tästä ohjevideon pääsiäiseksi, jotta olisi helpompi sanoa, missä menee vikaan. Kiva kuulla kuitenkin että kakku maistui.

  • anni sanoo:

    Heips, tein tätä kakkua tänään ja piti vain tulla kertomaan että maku oli aivan ihana! Kondensoitu maito todellakin toi kinderin maun mousseihin, minulla ei myöskään ollut mitään ongelmia koossa pysymisen kanssa vaan kakku oli sopivan jämäkkä mutta silti pehmeä ja ilmava. Kiitos reseptistä 🙂

  • Hane sanoo:

    Huippuhyvä kakku ja erittäin helppo tehdä kunhan vain muistaa käyttää kuohu- eikä vispikermaa ja jäähdyttää sulatetut suklaat ennen kuohukermaan sekoittamista. Kerman täytyy olla jämäkkää.

  • Nimetön sanoo:

    Hyvän makuinen, mutta kindervanukas tuli. Kannattaisiko ohjeita jotenkin selventää? Kakku jäänyt muillakin löysäksi kommenttejen perusteella.

    • Hei! Minun täytyy käydä ohje tarkasti läpi ja yrittää selvittää, mahdollisia ongelmakohtia. Käytithän ohjeen mukaan kuohukermaa, eikä vispikermaa?

  • Anne sanoo:

    Tein kaikki vaiheet ohjeen mukaan ja kommentitkin luin mihin kannattaisi kiinnittää huomiota, mutta silti kakku alkoi valumaan reunat irrottaessa. Suklaa oli jäähtynyt sen lisätessäni ja kerma myös napakaksi vaahdoksi vatkattu.

    • Hei Anne! Olihan suklaa jakautunut mousseen tasaisesti, eikä mousse muuttunut rakeiseksi suklaata lisättäessä? Jos suklaa jähmettyy epätasaisesti, ei sen hyydytysteho ole yhtä hyvä ja kakku saattaa jäädä liian pehmeäksi.

  • Pipa sanoo:

    Ihana ja helppo kakku. Hyvin pysyi kasassa ja makeutensa ansiosta riittää hyvin juhlaväelle. 🙂

  • Nimetön sanoo:

    Tein ohjeen mukaan kuohukermasta ja vatkasin hyvin jämäkäksi sen ja suklaankin jäähdytin haaleaksi niin kuitenkin siitä tuli löysä, lisäisin ohjeeseen liivatetta. Maku oli ihan hyvä mutta aivan liian makea.

  • VK sanoo:

    Kakku levisi pääsiäispöydälle leikatessa, vaikka ohjeen mukaan tehty. Olisi varmaan tarvinnut vähintään tuorejuustoa tai liivatetta. Pakko laittaa pakkaseen tai kauhoa massa kulhoon. 🙁

    • Todella harmi, että kakku epäonnistui. Kakku kyllä pitää muotonsa hyvin ihan tällaisenaan, mutta parissa kohdassa on saattanut mennä pieleen. Oliko kerma vatkattu kunnolla vaahdoksi ja käytithän oikeaa kuohukermaa? Liian ohut vaahto ei pidä muotoaan ja vispikermasta tehty vaahto ottaa itseensä enemmän ilmaa eikä siksi välttämättä pysy yhtä hyvin koossa. Oliko suklaan annettu jäähtyä hetki ennen massaan lisäämistä? Jos suklaa kaadetaan kuumana massaan se sulattaa kermavaahdon, eikä kakku pysy enää kasassa.

  • Anneli sanoo:

    Tein tämän kakun nyt pääsiäiseksi kahvipöytään. kakku oli helppo tehdä, mutta lopputulos oli liian makea omaan makuun.Ehkä teen jotain kirpeämpää seuraavalla kerralla.

  • Sanna sanoo:

    Minä tein tätä kakkua, mielestäni ihan ohjeen mukaan, yön yli oli jääkaapissa mutta heti, kun otin koristeltavaksi aamulla ja alettiin kakkua maistelemaan, niin alkoi sulaa ja löystyä, valui melkein pöydälle :'( Vatkasin mielestäni vaahdon hyvin, mutta voi olla, että lämmin suklaa sitä vähän sulatti, vaikka yritin niitäkin jäähdyttää? Harmin paikka! No, kokeilen tehdä tästä jäätelöä myös, koska kondensoitu maito! 🙂

    • Voi miten harmi! Käytithän oikeaa kuohukermaa? Vispikermassa on pehmeämpä vaahto ja se ei välttämättä pysy yhtä hyvin kasassa. Siksi tässä ohjeessa neuvon käyttämään juuri kuohukermaa. Kuuma suklaa tosiaan voi sulattaa kermavaahdon ja silloin massasta tulee liian löysä, eikä suklaa jaksa sitä pitää kasassa.

  • HN sanoo:

    Minkä kokoiseen vuokaan tehty?

  • MH sanoo:

    Hei!

    Voiko tämän pakastaa? Vai säilyykö hyvänä seuraavaan päivään jääkaapissa?

    • Liisa sanoo:

      Moi! Oikein hyvin säilyy seuraavaan päivään, joten tuon ajan takia kakkua ei kannata pakastaa. Monet moussekakut jopa paranevat ja maut syventyvät, kun ne saavat tekeytyä seuraavaan päivään. Mitään estettä kakun pakastimiselle ei ole.

  • Juhlien järjestäjä sanoo:

    Hei,
    Kestääkö juhlapöydässä kuinka seisottaa? Mietin vain, että voisi olla lasten herkkukakku, mutta sen pitäisi kestää jonkin aikaa olla esillä pöydällä.

    • Liisa sanoo:

      Hei! Kakku kestää ihan hyvin juhlapöydässä, kunhan kerma ei ole vatkattu liian löysäksi. Tietenkin jos juhlapaikka on hyvin lämmin, kakku saattaa alkaa vähitellen pehmenemään.

  • Mievaan sanoo:

    Hei,tämä on nyt vähän tyhmä kysymys mutta, onko tuo kondensoitumaito sitä valmiiksi keitettyä vai sitä mikä pitää itse keittää kinuskiksi?

    • Liisa sanoo:

      Hei Sievaan! Eipä ole yhtään tyhmä kysymys, moni tätä välillä aprikoi. Tässä reseptissä on kyseessä se ihan keittämätön kondensoitu maito ja sitä ei tosiaan tähän keitetä lainkaan, vaan käytetään sellaisenaan. Silloin kun reseptissä käytetään valmiiksi keitettyä maitoa, mainitsen sen aina nimellä karamelisoitu kondensoitu maito tai dulce de leche.

  • Nimetön sanoo:

    Makoisa kakku, MUTta aika vetelä tuli. Itse lisäisin vähän LIIVATETTa.

    • Liisa sanoo:

      Hei! Vaahdotithan kerman kunnolla ja käytit suklaata oikean määrän? Itsellä kakku oli oikein jämäkkä, mutta jos kerma on ollut pehmeää kakku voi jäädä löysemmäksi.

Samankaltaisia kirjoituksia