Mustikka-sitruunamoussekakku

26. 03. 2016
Pehmeän raikas moussekakku viimeistellään upean kiiltävällä liköörikiilteellä. Sitruuna ja inkivääri korostavat upeasti mustikan makua.

rooftop_kakku

Pääsiäisen suklaakakkujen aivan liian monien pääsiäismunien jälkeen on ihana leipoa jotain raikasta ja maistuvaa.

Tämä ihana kakku sopii loistavasti niin kevään kuin kesänkin juhliin. Aikuiseen makuun sopivassa kakussa on mustikka-inkiväärilikööristä tehty kiille, joka viimeistelee kakun sekä maullisesti, että ulkonäöllisesti. Mustikan ja sitruunan keveä yhdistelmä tekee tästä kakusta ihanan maukkaan ja raikkaan. Pehmeä ricottajuusto sopii loistavasti moussekakkuihin. Se antaa oman säväyksensä kakkuun ja pitää rakenteen herkullisena. Kesällä paras kakku tulee luonnollisesti tuoreista metsämustikoista, talvella voi hyvin turvautua myös pensasmustikoihin.

Mustikka-sitruunamoussekakku Rooftop -kiilteellä (12 palaa)

Pohja:

  • 175 g täysjyvä Digestiveä
  • 85 g voita

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Murskaa keksit pohjaa varten. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:

  • 5 liivatelehteä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 500 g ricotta -tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 2 luomusitruunaa
  • 1/2 dl Rooftop Garden Organic Blueberry Ginger -likööriä
  • 2 dl tuoreita mustikoita

Aloita täytteen valmistus laittamalla liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri yhteen. Halkaise vaniljatanko ja raaputa vaniljan siemenet tuorejuustoseokseen. Lisää joukkoon kahden luomusitruunan ohuelti raastettu kuori.

Purista yhdestä sitruunasta mehu kattilaan. Sekoita joukkoon likööri. Kuumenna seos ja sulata siihen pehmenneet liivatteet, joista on puristettu pois ylimääräinen vesi. Kaada likööri ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon kermavaahto ja tuoreet mustikat. Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

rooftop_kakku2rooftop_kakku3

Kiille:

  • 1 1/2 dl Rooftop Garden Organic Blueberry Ginger -likööriä
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 liivatelehteä

Valmista kiille laittamalla liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna likööri, vesi ja sokeri kattilassa. Keitä seosta, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota kuumaan likööriliemeen. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään tunnin ajan.

Yhteistyössä: viinimaa

Kategoriat

Juustokakut

Kommentit(4)

Vastaa käyttäjälle Tita Peruuta vastaus

  

Samankaltaisia kirjoituksia