Luukku 17: Joulupallokakku

18. 12. 2019
Joulukakun näyttävä ja helppo koristelu syntyy hetkessä sokerimassalla ja koristerakeilla. Inkiväärinen kakku yllättää herkullisuudellaan.

Tämä hauska ja näyttävä joulupallokakku on erityisen helppo valmistaa. Kevyesti kuorrutettu kakku peitetään sokerimassalla, johon tehdään reiät kimaltelevia koristerakeita varten. Kakun säihke viimeistellään vielä kulta- ja hopeisilla koristelugeeleillä. Vaikka koristerakeita on kakussa paljon, tämän kanssa ei tarvitse pelätä hampaiden menetystä; kyseessä on nimittäin pehmeät kultahelmet ja ihanat, suklaiset hopeahelmet,

Kakun täytteenä on mehevä maustekakku, joka ei juuri muuta kaipaisi. Kakun mehevöittää raastetut omenat ja sille upeaa potkua antaa karamelisoitu inkivääri. Kuivattua ja sokeroitua (kandeerattu tai karamelisoitu nimellä) saa ainakin isommista marketeista sekä useista luontaistuotekaupoista. Myös mm. punnitse ja säästä myy usein sokeroitua inkivääriä irtomyynnissään.

Lisämakua ja täyteläisyyttä on kuitenkin tuotu kakkuun rakastamallani mascarpone-kermalla. Täyte toimii myös loistavasti eristeenä ja tasoittajana kakun ja sokerimassan välissä, jolloin erillistä voikreemiä tms. ei tarvita.

Joulupallokakku

12 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2½ dl sokeria
  • 2 tl Dr Oetker soodaa
  • ½ tl Dr Oetker leivinjauhetta
  • 2 tl Dr Oetker Luomu vaniljasokeria
  • 150 g voita
  • 3 kpl kananmunaa
  • 2 keskikokoista omenaa
  • 100 g kandeerattua inkivääriä hienonnettuna

Kuorrute

  • 250 g mascarponetuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2–3 tl kanelia

Koristelu

  • 500 g Dr Oetker valkoista sokerimassaa
  • Dr Oetker Soft golden pearls
  • Dr Oetker Chocolate silver pearls
  • Dr Oetker Silver koristerakeita
  • Dr Oetker Writing gel gold ja silver -koristelugeelejä

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 175 °C:seen. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, sooda ja leivinjauhe yhteen. Sulata voi. Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Sekoita kananmunat ja voisula jauhoseokseen. Kääntele joukkoon omenaraaste ja inkivääri. Jaa taikina tasaisesti kahteen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Paista pohjia noin 35 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.

Kuorrutus

Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kulhoon. Vatkaa seos kovaksi vaahdoksi. Aseta ensimmäinen, jäähtynyt pohja tarjoiluvadille ja levitä päälle reilusti kuorrutetta. Aseta toinen pohja päälle ja kuorruta kakun pinta jäljelle jääneellä kuorrutteella. Laita kakku kylmään 30 minuutiksi.

Koristelu

Kauli sokerimassa ohueksi levyksi ja nosta levy kakun päälle. Asettele massa tasaisesti ja leikkaa reunoilta ylimääräiset pois. Ota piparkakkumuotilla massasta paloja pois, jotta saat kakun pintaan kuvioita. Täytä kuviot koristerakeilla. Viimeistele kakku koristegeeleillä ja tee muffinivuoasta ja silkkinauhasta pallolle kiinnike.

Yhteistyössä

Kategoriat

Joulu Täytekakut

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia